10 milioane de lei pentru școli

Anul acesta, Primăria Sibiu a investit în unitățile de învățământ peste 10 milioane lei.

„În 2018, am finalizat și avem în derulare investiții în clădirile unităților de învățământ în valoare de 7 milioane de lei, fonduri provenite din bugetul local. Alte 2 milioane de lei i-am alocat pentru lucrări de întreținere și reparații pe care conducerea unităților de învățământ au avut ca sarcină să le contracteze și să le gestioneze, la acestea adăugându-se dotări în valoare de 1,3 milioane lei. Trebuie menționat și proiectul de construcție a noului Liceu de Artă, procedura de contractare aflându-se în prezent în curs de finalizare”, susține primarul Astrid Fodor.

Școala nr. 8

Lucrări încheiate

Investiții finalizate până în prezent sunt în valoare de 3,2 milioane lei: reabilitarea fațadei și a acoperișului Școlii Gimnaziale nr. 8, reparații la acoperișul atelierelor Colegiului Tehnic Independența, lucrări necesare pentru obținerea autorizației ISU la grădinița nr. 22, grădinița nr. 28 și la școala nr. 18, instalație de apă, canalizare și electricitate la grădinița nr. 33, instalația termică la grădinița nr. 14, instalație gaz grădinița 17, reabilitarea instalației electrice la școala nr. 25, sistem de drenaj la grădinița „Elefănțelul Curios“ și reabilitare gard și porți acces la grădinița „Frații Grimm“, Grădinița nr. 42, Școala Gimnazială „Radu Selejan“ și Școala nr. 23.

Investițiile continuă

Investiții aflate încă în derulare în 1 septembrie sunt în valoare de 3,8 milioane lei: mansardarea parțială a Școlii Gimnaziale „Regina Maria“, având termenul de finalizare în 31 decembrie 2018, reabilitarea atelierului-școală a Colegiului Independența pentru găzduirea cursurilor de învățământ în sistem dual – lucrările sunt finalizate în prezent în proporție de 95%, recepția lucrărilor urmând să aibă loc în cursul lunii septembrie, reabilitarea fațadei școlii gimnaziale nr. 2, recepția lucrărilor fiind planificată în luna septembrie, reabilitarea instalației de apă la Grădinița nr. 15, termenul de finalizare prevăzut în contract fiind 21 septembrie și reparații la gardul grădiniței nr. 20, lucrare planificată a fi încheiată în 23 septembrie.

Școala „Regina Maria”

La acestea se adaugă lucrări de igienizare și mici reparații executate în regie proprie de direcțiunea fiecărei unități. Pentru aceste lucrări, Primăria Sibiu a alocat din bugetul local 2 milioane lei. Până acum, s-au încheiat contracte pentru aproape 90% din suma totală, fiind deja finalizate lucrări în valoare de 920.000 de lei.

Aproape 1,3 de milioane lei au fost utilizați pentru achiziția de obiecte de inventar, precum mobilier, aparate și ustensile necesare pentru funcționarea unităților de învățământ.


Cosmin PAL

One Comment

  1. Pingback: Sună clopoțelul! Peste 40 de unități de învățământ încep anul școlar fără autorizație de securitate la incendiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*