10 priorități din programul de guvernare USR PLUS – Revoluția Bunei Guvernări (P.E)

10 priorități din programul de guvernare USR PLUS – Revoluția Bunei Guvernări

 

 1. Fond de 1 miliard de euro pentru o infrastructură sanitară modernă. Siguranța pacientului pe primul loc.
 • Modernizarea spitalelor, construcția de spitale noi și a unei infrastructuri sanitare moderne, prin investirea a 1 miliard de euro următorii patru ani.
 1. Fără pensii speciale
 • Eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală.
 1. Zero taxe pe salariul minim
 • Reducerea impozitării muncii prin scutirea de taxe și impozite pentru primii 2.230 de lei din salariul brut (echivalentul salariului minim pe economie). Aplicarea taxelor și impozitelor să se facă doar pe suma care depășește salariul minim pe economie.
 1. 300 de parlamentari, primari în 2 tururi și reforma electorală
 • Schimbarea modului în care sunt ocupate funcțiile publice prin: limitarea numărului de parlamentari la 300, alegerea primarilor în două tururi, creșterea reprezentării românilor din diaspora, vot prin corespondență și vot electronic, liste deschise de candidați.
 1. Fără penali în funcții publice
 • Interzicerea ocupării de funcții publice alese pentru persoanele condamnate penal care nu s-au reabilitat.
 1. Autostrăzi pe bune, nu pe hârtie
 • O nouă abordare în implementarea marilor proiecte de infrastructură cu: finanțare adecvată, un calcul realist al costurilor, restructurarea companiei naționale de autostrăzi, angajarea de profesioniști și stabilirea unor priorități clare.
 1. Împădurim România și combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor
 • Creșterea treptată a capacității de împădurire prin atragerea de fonduri europene, fonduri private și alocări bugetare. Înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, instituție autonomă, organizată pe modelul DNA și DIICOT.
 1. Sprijin pentru școala online
 • Organizarea și dezvoltarea a 8 Centre Regionale pentru Suport în Educație Online, care să ofere școlilor sprijin în desfășurarea orelor online; de la conectarea la internet de mare viteză și achiziția de echipamente, până la formarea de competențe digitale pentru cadrele didactice.
 1. Internet pentru toți
 • Asigurarea accesului tuturor românilor la internet de mare viteză și alfabetizare digitală, nevoi devenite esențiale în orice aspect al vieții, inclusiv sănătate, educație și muncă.
 1. Un viitor pentru cultura independentă
 • Ajutor de stat pentru operatorii culturali din sectorul independent-privat, în condițiile suspendării activității acestora pe termen nedefinit. Sprijin pentru relansarea producției culturale în condițiile revenirii treptate a publicului la evenimentele cu prezență fizică.

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare!

 

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și publicat de operatorul economic MESAGERUL DE SIBIU S.R.L. Cod unic de identificare: 11200021.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*