100 de copii din zona Mediaș – Copșa Mică au primit biciclete

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a oferit, joi, 100 de biciclete copiilor sărmani din Copșa Mică, Mediaș, Valea Viilor și Motiș. Bicicletele achiziționate prin donațiile românilor din Scandinavia au fost oferite copiilor de Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Copiii au primit bicicletele la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Copșa Mică, unde PS Macarie a fost întâmpinat de protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban, și preoții de la bisericile din Copșa Mică, Valea Viilor, Motiș, de la cimitirul ortodox din Mediaș, precum și din alte parohii. Înainte de a împărți bicicletele, soborul de preoți a oficiat o slujbă de mulțumire, iar la final ierarhul i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, părinți și copii din parohiile amintite.

„Am revenit în mijlocul dvs. cu binecuvântarea Părintelui nostru Mitropolit Laurențiu pentru că dvs. ne-ați dat prilejul să vă oferim una dintre bucuriile sănătoase ale copilăriei. Pe lângă ajutorul constant pe care cu drag vi-l oferim împreună cu frații noștri și surorile noastre din îndepărtata Episcopie a Scandinaviei, iată că se adaugă și acest dar pentru vacanța de vară, aceste 100 de biciclete în anul Centenarului, care înseamnă 100 de ani de România. Să folosiți sănătoși aceste biciclete, să vă bucurați de ele și să nu le țineți numai pentru dvs., să le împrumutați și celorlalți care poate au nevoie. Când primim ceva minunat, nu ne gândim doar la noi, ci în primul rând ne gândim la cei de lângă noi care au mai puțin”, a spus ierarhul.

„Pedalând pentru viață”

Proiectul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord s-a intitulat „Pedalând pentru viață” și a încununat alte proiecte social-filantropice desfășurate de eparhie în zona Copșa Mică-Valea Viilor, cu binecuvântarea ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

„Activitățile noastre au început puțin mai limitat, dar se dezvoltă și culminează cu aceste 100 de biciclete în valoare de 11.000 de euro, oferite cu ocazia celor 100 de ani de la Marea Unire. Vă dați seama câtă bucurie au adus celor 100 de copilași care încep vacanța cu o bicicletă nouă! Mulțumim bunului Dumnezeu pentru darurile Sale, Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu care ne veghează și ne binecuvântează, mulțumim Preasfințitului Părinte Macarie și tuturor românilor din Scandinavia și din țară care au donat pentru acest proiect. Bursele sociale lunare, care au ajuns la 100 de copilași au început acum patru ani, într-o formă restrânsă, în comunitatea din Valea Viilor. Apoi am cuprins și Copșa Mică, Motiș, precum și Mediaș. Copiii primesc un bon valoric de 100 de lei și pot să-și achiziționeze alimente și rechizite. Nădăjduim să ducem mai departe acest proiect care aduce multă bucurie în zonă”, a declarat preotul Petru Acatrinei, paroh la Valea Viilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*