10.000 de beri în prima zi de CibinFEST

În prima zi, CibinFEST a adunat între 8 şi 10 mii de persoane în Piaţa Mare. Festivalul se încheie astăzi, la ora 23.00.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber, au deschis oficial Oktoberfest-ul românesc din Piaţa Mare, joi seară. Prima zi de CibinFEST a fost un succes total. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la ora 18:30, când primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber şi ataşatul pentru probleme sociale al Ambasadei Austriei la Bucureşti, Barbara Schofnagel au ‘dat cep’ imensului butoi de bere din cortul amenajat în Piaţa Mare. ‘Cred că începem o nouă tradiţie pentru Sibiu. Până acum am avut tot felul de manifestări în acest anotimp şi cred că acum 12 ani am avut ultima dată un cort de bere aici în centrul Sibiului, în Piaţa Mare. Cred că acum suntem pe cale de a repeta succesul de atunci’, a spus primarul Iohannis în deschiderea evenimentului.

Imensul cort de 1.200 de metri pătraţi s-a dovedit neîncăpător pentru miile de sibieni care au dorit să participe la această sărbătoare. Cele 1.300 de locuri au fost în permanenţă ocupate, alte câteva sute de sibieni şi turişti veniţi din toate colţurile lumii ocupând ringul de dans, animat de formaţia austriacă Spatzen 2000. În total, în prima seară de CibinFEST s-au consumat 10.000 de pahare de bere, alături de câteva sute de kilograme de carne şi legume delicioase, oferite de cele trei standuri cu specialităţi bavareze şi internaţionale, estimează organizatorii.

Atracţiile celui mai mare parc mobil de distracţii din România au făcut deliciul celor mici, dar mai ales celor mari. Imensele maşinării au testat la maxim nivelul de adrenalină al celor care au găsit curajul să se urce în ‘cuştile’ ce au urcat la zeci de metri înălţime.

CibinFEST se va încheia astăzi. De la ora 12.00, vă stă la dispoziţie Prânzul Berarului, de la 17.00 încep concursurile, o oră mai târziu puteţi urmări trupa de dansuri săseşti a Forumului German, iar la 19.00 urcă pe scenă SPATZEN 2000, din Austria, o formaţie autentică de Oktoberfest. La ora 23.00 va avea loc servirea ultimei halbe de bere şi închiderea ediţiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*