12 curse low-cost spre Europa

Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) desfăşoară, în aceste zile, procedura de selecţie publică a ofertelor pentru acordarea de ajutor financiar în vedere deschiderii de noi destinaţii aeriene. „AIS, împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu (CJS), doresc să dezvolte continuu traficul şi să vină în întâmpinarea şi satisfacerea nevoilor comunităţii pe care o deservesc. Astfel, dorim dezvoltarea conexiunilor directe de la Sibiu spre Europa“, informează Iuliana Opriţă, purtătoarea de cuvânt a AIS.

 

După ce a mandatat conducerea Aeroportului să se ocupe de licitaţii, preşedintele CJS, Ioan Cindrea, a anunţat că Sibiul va beneficia de şase noi rute low-cost anul acesta şi alte şase în 2014. Care vor fi acestea, depinde de operatori. „Fiecare transportator îşi stabileşte rutele pe baza unor calculi de eficienţă“, a precizat Cindrea. Pentru a încuraja companiile aeriene să participe la licitaţii, CJS va oferi ajutoare de stat, timp de cinci ani, dacă operatorii se obligă să menţină cursele. „Ajutorul financiar va fi acordat sub condiţie şi termen suspensiv, numai după emiterea deciziei Comisiei Europene de aprobare a schemei de ajutor“, a mai adăugat reprezentanta AIS.

La începutul acestei săptămâni, conducerea Aeroportului a licitat mai multe spaţii comerciale şi pentru servicii, iar în această dimineaţă se desfăşoară cererea de oferte pentru serviciile de curăţenie. (M. C.)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*