15.000 de sibieni afectați de o avarie a rețelei de apă

Avarie la conducta de transport a apei în zona Asachi din municipiul Sibiu, anunță societatea Apă Canal SA. În total, sunt afectați aproximativ 15.000 de consumatori din 11 localități.

În cursul acestei dimineți, la aproximativ 12 ore de la încheierea lucrăilor pe conducta de transport DN 600 din zona Zăvoi – Asachi, un segment vechi de conductă a cedat, Apă Canal Sibiu SA fiind nevoită să sisteze furnizarea și să intervină de urgență pentru remedierea avariei.

Pe durata lucrărilor vor avea loc scăderi considerabile ale presiunii până la întreruperea totală a furnizării, în funcție de consumul din rețea, pentru abonații din: Zona Industrială Vest, zona Ogorului – Frunzei, str. Aviației (parțial), Șoseaua Alba Iulia (între str. Turda și str. Salzburg), precum și din localitățile Cristian, Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Loamneș, Hașag, Păuca, Presaca, Bogatu Român și Broșteni.

„Avariile produse pe conducta de transport din această zonă sunt cauzate de vechimea rețelei, iar în planul de investiții pe acest an este prevăzută o amplă lucrare de înlocuire, în momentul de față proiectul fiind în faza de licitație. Apă Canal Sibiu SA își cere scuze tuturor abonaților afectați pentru această situație ivită independent de dorința sa. Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202”, au declarat reprezentanții operatorului regional de apă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*