15 Mai: se deschid saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice și muzeele. În ce condiții putem ieși din localitate

Klaus Iohannis a anunțat că după 15 Mai starea de urgență nu va fi prelungită, deci 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență.

Începând din 15 mai, vom intra în stare de alertă, pentru că situația nu s-a îmbunătățit încă.

„Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut și suntem într-o normalitate. Din păcate, epidemia nu a trecut. Ați observat, cu siguranță, din comunicările publice că am avut și astăzi iarăși peste 300 de persoane care au fost testate pozitiv și, în acest fel, nu putem să spunem că boala a trecut”, a spus Iohannis.

După 15 mai, putem să ne deplasăm în interiorul localității unde avem treabă, fără exagerări. Nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem.

Unele măsuri de relaxare vor fi luate din 15 mai, următoarele la începutul la iunie, apoi la mijlocul lui iunie, etc.

Din 15 mai se redeschid saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice și muzeele, însă în condiții de distanțare, de igienă. Cu toții vom purta mască de protecție în spațiile publice închise și în transportul public în comun.

Deplasările rămân restricționate pentru a pleca din localitate, însă se poate ieși în interes de serviciu, pentru probleme medicale sau pentru sporturi individuale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*