Eveniment inedit la ULBS

Vector illustration of a man lock up in prisonPenitenciarul Bârcea Mare a organizat azi, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, cu sediul în b-dul Victoriei, nr. 5-7, Facultatea de Științe Socio-Umane, sala 34, începând cu ora 10.00, proiectul „Biblioteca Vie”, activitate în care ”cărțile” sunt chiar angajați ai penitenciarului și persoane aflate in executarea unei pedepse privative de libertate.

„Biblioteca Vie” funcționează ca o bibliotecă obișnuită, la care oamenii vin, împrumută, întreabă și descoperă fragmente de viață ale oamenilor-cărți, având astfel oportunitatea de a afla informații despre penitenciar, despre experiențe de muncă și viață din interiorul instituției penitenciare. 

În afara tiparelor

Manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară la nivel național de către toate unitățile penitenciare,  la aceeași dată.

Prin desfășurarea acestei activități se preconizează combaterea stereotipurilor și prejudecăților despre mediul de detenție, personalul de penitenciare și persoanele aflate în detenție, precum și stimularea comunicării și diminuarea distanței sociale dintre sistemul penitenciar și comunitate, prin implicarea persoanelor din penitenciar în activități legate de viața socială a comunității, în spații neconvenționale, precum și promovarea în comunitate a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar și a problematicii reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*