Chef pentru copiii din Centrul de plasament

Eveniment caritabil organizat de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protectia Mediului din Sibiu, chef Adi Hădean și Asociația Rotary Club Sibiu. Cursanții Școlii de Bucătari Adi Hădean au gătit pentru copiii din centrul de plasament Gulliver Sibiu, alături de renumitul chef.

Cursanții Școlii de Bucătari Adi Hădean au gătit ieri, 15 decembrie, în cadrul unui eveniment dedicat copiilor din centrul de plasament Gulliver, din Sibiu. Cei 10 cursanți ai școlii au avut ocazia să pregătească un meniu complet, sub îndrumarea lui chef Adi Hădean pentru o cină specială de sărbători. Copiii s-au bucurat de momentul de colinde pregătit de profesorii ULBS, dar și de darurile Moșului, oferite de Asociația Rotary Club Sibiu.

Alături de ULBS 

Evenimentul, organizat de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, împreună cu Asociația Rotary Club Sibiu și Asociația Adi Hădean a avut loc în data de 15 decembrie, la cantina ULBS. Cei 41 de copii invitați s-au bucurat de cina pregătită de cursanții Școlii de Bucătari, dar și de momentele de colinde pregătite de profesorii universității și de cadourile oferite prin bunăvoința Rotary Club Sibiu. Momentul a fost unul emoționant, mai ales că printre cursanții Școlii de Bucătari Adi Hădean se află copii din Centrul de Plasament care au fost incluși în acest proiect și care au avut acum șansa, pentru prima data, să gătească pentru colegii lor din Centru.

Întregul eveniment s-a derulat sub supravegherea lui chef Adi Hădean care i-a îndrumat pe cei 10 cursanți în elaborarea meniului și i-a ghidat în bucătărie pentru obținerea unei cine de poveste.

Proiect unic

Școala de Bucătari este un proiect al Asociației „Adi Hădean” care își propune să ofere șansa unor tineri pasionați de gastronomie, aflați la început de drum, să dobândească cunoștințe teoretice, dar și practice care să-i ajute să se angajeze cu succes în domeniul culinar. Școala de Bucătari Sibiu este un proiect desfășurat în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga, care prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, a demarat începând cu luna noiembrie cursurile de teorie, punând la dispoziție infrastructura necesară derulării cursurilor și cadrele didactice de specialitate.

Stagiul de un an de zile, va continua, începând cu luna martie a anului viitor, cu perioada de practică derulată în bucătăriile mai multor restaurante de top din Sibiu. La finalul acesteia, cursanții vor primi o recomandare din partea lui Adrian Hădean, care să ateste participarea lor în acest proiect. În plus, cursanții vor avea ocazia pe tot parcursul proiectului să gătească alături de Adi Hădean la diverse evenimente, asemănătoare celui de ieri, pregătit pentru centrul de plasament Gulliver.

 Despre ULBS

Edificată pe tradiţia celor 225 de ani de învăţământ superior sibian, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este, la ora actuală, una dintre cele mai performante universităţi din România. Prin valorile promovate, ULBS încurajează studenţii să-şi dezvolte creativitatea şi potenţialul, pregătindu-i şi sprijinindu-i pentru dezvoltarea unei cariere de succes.

Răspunzând unei nevoi permanente a societăţii de a avea specialişti în  domenii precum științe agricole, alimentaţie şi protecţia mediului, Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din cadrul ULBS continuă o tradiţie de peste 50 ani de învăţământ superior românesc în domeniul alimentar şi peste 100 de ani de învăţământ superior agricol.

Asociația Club Rotary Sibiu

Recunoscut de Rotary Internaţional începând din 14 mai 1995, Rotary Club Sibiu este cel de-al 12-lea club înfiinţat sau reînfiinţat în ţară, arondat Districtului 1660 Paris. De mai bine de 20 de ani, Clubul Rotary Sibiu se dedică problemelor stringente ale comunității sibiene și nu numai. Printre interesele clubului sunt sănătatea copiilor şi adulţilor din comunitate, cultura și sportul. Totodată, Clubul Rotary Sibiu sprijină educaţia prin îmbunătăţirea bazei materiale şi recompensarea eforturilor tinerilor merituoşi, dar și formarea socio-profesională a tinerilor şi orientarea acestora spre o viziune modernă, cosmopolită.

 

Asociația Adi Hădean

Asociația Adi Hădean a fost înființată în ianuarie 2015 cu scopul principal de a promova proiecte care aduc în prim plan bucătăria românească, precum și diverse acțiuni din domeniul culinar și social.

Asociația este un proiect important al lui Adi Hădean, de numele căruia se leagă o serie de alte proiecte, cu impact în viața comunității și evenimente pe care le-a susținut și promovat de-a lungul timpului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*