22 de țări și-au trimis reprezentanții academici la International Week

Timp de o săptămână, Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu organizează deja tradiționalul eveniment „International Week“.

Reuniunea desfășurată sub auspiciile programului Sibiul – Capitală Universitară Europeană a ajuns în acest an la cea de-a șasea ediție. În Sibiu sunt prezenți, în aceste zile, peste 70 de participanți de marcă din Europa, America, Africa şi Asia (Ucraina, Egipt, Filipine, Uzbekistan, Malaysia, Indonezia, Turcia, Armenia, Austria, Polonia, Spania, SUA, China, Rusia, Burundi, Germania, Serbia, Letonia, Olanda) care vor susţine, până vineri, la facultățile din cadrul ULBS, prelegeri pe tematici diverse, de actualitate, deschise publicului larg, studenților și cadrelor universitare, dar și celor care urmează cursuri de masterat sau doctorat, mulți dinte ei fiind străini veniți prin programele internaționale derulate de universitatea sibiană.

Per total, se află în spațiul academic sibian și nu numai reprezentanți din 22 de țări ale lumii.

Programul detaliat al prelegerilor poate fi consultat aici!

Astăzi, în Sala Senatului Universității, de la Facultatea de Medicină, a avut loc ceremonia de deschidere a evenimentului. Dana Preda, directorul Departamentului de Relații Internaționale din cadrul ULBS, și Ioan Bondrea, rectorul universității sibiene, le-au urat bun venit oaspeților străini și au reiterat rolul universității sibiene – care aniversează anul acesta cinci decenii de activitate – în dezvoltarea comunității academice din țară și din străinătate.

Apoi, au ținut câte un discurs cadrele universitare din străinătate, din partea delegațiilor universitare internaționale prezente la Sibiu. Acestea au apreciat pozitiv importanța schimburilor de experiență din cadrul Săptămânii Internaționale și au subliniat că evenimentul crește în amploare și calitate de la an la an.

Proiect global

„International Week“ face parte din proiectul Sibiu – Capitală Universitară Europeană, derulat de ULBS, care facilitează accesul publicului larg la cultura vie și explorează noile tendințe în materie de educație, conștientizând poziția în care se regăsesc România și cultura română în contextul contemporan, deschizând astfel calea pentru formarea unei imagini de ansamblu asupra modurilor în care a evoluat cultura română până în zilele noastre. Atingând domenii în care societatea are un grad ridicat de interes (turism, migraţie, sănătate, diplomație culturală, educația tinerilor, relația părinți-școala-comunitate, arta, cultură contemporană, traducere literară, literatură), proiectul vizează îmbunătăţirea reală a comunicării dintre cultura română şi alte culturi şi reevaluarea statutului educaţiei în context internaţional.

Dincolo de apropierea unor tehnici concrete prin care educaţia poate fi îmbunătăţită se doreşte contactul direct cu exponenţi ai instituţiilor culturale şi de educaţie influente la nivel global. Este susținută, totodată, și exprimarea liberă a tinerilor, în spirit european. Astfel, anul 2019 reiterează rolul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu ca centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale aducând, alături de proiecte cu o foarte bună continuitate până în prezent noi evenimente şi concepte de interes major pentru societate în sens larg şi pentru comunitatea locală.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*