Aproximativ 250 de hectare vor fi împădurile, începând de săptămâna viitoare, cu ocazia campaniei „Luna plantării arborilor“. Acţiunea face parte dintr-un  program demarat la nivel naţional, în fiecare an, în perioada 15 martie-15 aprilie. Însă, până acum, silvicultorii au fost împiedicaţi de starea vremii să înceapă plantările.

Sute de mii de puieţi

 

În prezent, reprezentanţii Direcţiei Silvice Sibiu lucrează în pepiniere, pentru a pregăti puieţi care vor fi plantaţi cel mai probabil săptămâna viitoare. „În perioada 15 martie-15 aprilie e luna plantării arborilor, însă în pădure este încă zăpadă şi nu am putut începe. Se lucrează în pepiniere, scoatem puieţi şi probabil săptămâna viitoare vor face acţiunea de plantare. Începem cu scosul puieţilor în pepinieră din solarii, cu semănături în solarii şi după ce scoatem puieţii din pepinieră începem şi plantăm. Aproximativ 250 de hectare vor fi împădurite şi vom folosi la răşinoase aproximativ 4.000 de puieţi la hectar şi la foioase 5.000 la hectar“, precizează Ilie Troancă, directorul Direcţiei Silvice Sibiu.

Manifestare centenară

 

Desfăşurată anual, Luna plantării arborilor cuprinde o serie de acţiuni de igienizare şi de plantare a unor suprafeţe din fondul forestier, desfăşurate de personalul silvic, alături de voluntari. Campania a fost oficializată în ţara noastră în anul 1902, de către Spiru Haret, ca o sărbătoare de primăvară de nivel naţional. Începând cu anul 1953, s-a stabilit prin lege că în perioada martie – aprilie a fiecărui an, în funcţie de condiţiile climatice, să se serbeze „Luna pădurii”, iar din anul 1989 aceasta se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*