27 de șantiere deschise pentru modernizarea străzilor din Sibiu

În prezent în Sibiu sunt deschise 27 de șantiere și se pregătesc noi lucrări prin proceduri de achiziție aflate în curs.

“Acesta este sezonul de vârf pentru lucrările la străzi astfel că avem un număr mare de șantiere care, dincolo de disconfortul creat, vor avea ca rezultat condiții mai bune de trafic, dar și de locuit. Este important să subliniez că aproape 20 dintre aceste străzi aflate în lucru erau de pământ”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Lucrări în derulare

Pe Principatele Unite  se lucrează pe tronsonul dintre strada Oțelarilor și Luceafărului; rețelele de apă și canalizare au fost modernizate și acum se lucrează la structura rutieră a drumului. Pe Strungului, la rețelele de apă și canalizare, iar pe strada Munteniei, rețelele de apă și canalizare au fost modernizate, iar în prezent se lucrează la structura rutieră a drumului.

Proiect comun

Continuă săpăturile în trotuar pentru amenajarea tubulaturii destinate coborârii în subteran a cablurilor suspendate prin proiectul numit “Calea Verde pentru o Dezvoltare Durabilă”, finanțat din fonduri nerambursabile accesate de Agenția pentru Protecția Mediului. Se lucrează în prezent pe șoseaua Alba Iulia în zona intersecției cu strada E.A. Bielz, pe Calea Dumbrăvii în zona străzilor Anton Pann și Lămâiței și pe bulevardul Corneliu Coposu în zona Sălii Thalia. Lucrările se desfășoară în trotuar, dar prima bandă de circulație este afectată pe tronsoane scurte, în zonele unde se lucrează.

Străzi în lucru

Petru Maior – se lucrează la rețeaua de canalizare

Crișului – se pregătește pentru asfaltare, trotuarele fiind la nivel de beton

Mureșului – pe carosabil a fost turnat primul strat de asfalt, iar trotuarele sunt betonate

Odessa – se lucrează la structura rutieră a drumului și la amenajarea trotuarelor

Lupeni – pe tronsonul dintre strada Egalității și Moara de Scoarță a fost deja turnat primul strat asfaltic; pe fundătura Lupeni se așterne piatră spartă, iar pe cel de-al doilea tronson s-au încheiat lucrările la rețeaua de apă și începe săpătura generală

Oltețului – lucrările sunt aproape finalizate; se mai lucrează la amenajarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale și la podețele care duc spre proprietăți.

Sandu Aldea – rețelele de apă și canalizare sunt finalizate, carosabilul fiind la nivel de balast; în prezent se lucrează la montarea bordurilor

Vânătorilor – se montează borduri, iar carosabilul este la nivel de balast

Zorilor, Tohan, Petru Poni și Crinilor – rețelele de apă și canalizare au fost modernizate, lucrându-se în prezent la structura rutieră a drumului și la amenajarea trotuarelor

Cindrelului – se efectuează săpătura generală pentru modernizarea carosabilului

Toamnei – pe această stradă lucrările încep din această săptămână cu modernizarea rețelelor de apă și canalizare

Frezorilor – rețele de transport și distribuție apă, precum și rețeaua de canalizare au fost modernizate; urmează modernizarea drumului și a trotuarelor

Viile Sibiului – trotuarele sunt asfaltate, iar pe carosabil este așternut primul strat asfaltic

Aleea Haiducului – se lucrează la carosabil și urmează instalarea stâlpilor de iluminat public

Doamna Elena Cuza – lucrările se apropie de final, urmând realizarea marcajelor.

Castorului – se lucrează la așternerea asfaltului

Ecaterina Varga – lucrările de modernizare a străzii încep de miercuri, 29 iunie

Cartier Dioda – ordinul de începere a fost emis, se instalează semne de deviere și urmează începerea efectivă a lucrărilor.

În paralel se continuă repararea gropilor în asfalt, întreținerea străzilor de pământ și refacerea marcajelor rutiere.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat