3 decembrie, o zi specială pentru oameni speciali

60 de copii şi adulți cu dizabilități vor confecționa decorațiuni de sărbători, coronițe, lumânări, decorațiuni din lemn sau felicitări lucrate manual, în cadrul a trei ateliere de creație.

Asociația Club Sportiv Roțile Astrale, în colaborare cu Fundația Motivation, Asociația Diakoniewerk International, Asociaţia D.R.E.A.M.  și Complexul Național Muzeal Astra, organizează, în data de 3 decembrie, evenimentul „Abilitatea învinge dizabilitatea”. Acesta va avea loc între orele 10.00 și 13.30 la Sala Transilvania.

ateliere_motivation

Obiectele realizate vor putea fi achiziționate în schimbul unei donații, de participanți. Evenimentul va fi deschis cu un concert de colinde susținut de beneficiarii celor patru asociații.

decoratiuni craciuni lumanari

Totodată, mai multe instituții de cultură din Sibiu se alătură inițiativei de a marca Ziua  Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Astfel, Teatrul „Gong” va aduce un moment de improvizație teatrală pentru copii, Gabriela Neagu, actriță a Teatrului Național “Radu Stanca”,  le face cadou persoanelor cu dizabilități un colaj muzical, dansatorii Teatrului de Balet Sibiu vor prezenta baletul comic „Tura-Vura Uvertura”, iar de la Filarmonica de Stat Sibiu, cvartetul de coarde Intermezzo va susține un  mini recital.

Președintele  Asociației  Club Sportiv Roțile Astrale, Ioan Rusu, speră ca acest proiect să devină tradiție în Sibiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. „Noi lucrăm cu persoane cu dizabilități și știm ce înseamnă pentru ei izolarea și lipsa activităților sociale. Este nevoie ca asociațiile să-și dea mâna și să contribuie la o mai bună vizibilitate, să putem dezvolta împreună proiecte și să susținem integrarea lor în comunitate. Vrem ca ziua  de 3 decembrie să fie într-adevăr specială pentru acești oameni și să descoperiți abilitățile pe care care le au. Haideți să ne implicăm pentru o viață mai bună, să depășim prejudecățile și să înțelegem că dizabilitatea nu înseamnă izolare”, transmite Rusu.

ateliere_creative

Cei 60 de  copii și tineri cu dizabilități participanți la eveniment vor primi și cadouri din partea sponsorilor care s-au alăturat proiectului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*