330 de elevi în vizită la ULBS

330 de elevi din regiunea Centru au vizitat Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în cadrul unui târg de ofertă educaţională.
ULBS a primit, pe 18 și 19 octombrie, vizita a 200, respectiv 130 de elevi din: Făgăraş, Zărneşti, Săcele, Victoria, Teiuş, Cugir şi Sfântu Gheorghe. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului “Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est”, POSDRU/160/2.1/S/132690, implementat de Asociaţia DONIT din Braşov, în care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este parteneră alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Programul în fiecare dintre cele două zile dedicate târgului de ofertă educaţională a avut loc în Aula Magna a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și în amfiteatrele Facultății de Inginerie și ale Facultății de Litere și Arte.
Elevii și cadrele didactice însoțitoare au discutat cu rectorul ULBS – prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea – și prorectorul ULBS – prof. univ. dr. Livia Ilie. Elevilor li s-au prezentat: oferta educaţională, condiţiile de admitere, baza materială, spaţiile de cazare şi masă, programele internaţionale derulate de către universitate şi oportunităţile de studiu în străinătate, precum și proiectele şi activităţile extracurriculare ale studenţilor. De asemenea, elevii au interacționat cu studenți ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, care le-au împărtășit colegilor mai mici experiențele lor.

În două zile, ULBS a primit vizita a 330 de elevi

În două zile, ULBS a primit vizita a 330 de elevi

Totodată, în perioada 17-19 octombrie, a avut loc la Sibiu, tot în cadrul proiectului, o tabără de dezvoltare personală pentru 80 de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, care au participat la sesiuni interactive dedicate orientării în carieră, susţinute de psihologi, consilieri în carieră şi experţi educaţionali ai ULBS.
“Unul dintre obiectivele strategice cuprinse în Strategia ULBS 2020 îl reprezintă dezvoltarea unui parteneriat strategic cu mediul preuniversitar, având drept scop principal implicarea ULBS în orientarea și consilierea elevilor în alegerea carierei potrivite. În acest context, participarea universității noastre în acest proiect generos ”Construieşte-ţi cariera, pas cu pas!” vine să răspundă acestui deziderat. Avem șansa să participăm cu experții ULBS la orientarea în carieră a 20 000 de elevi din regiunile Centru și Sud-Est. Evenimentele de la ULBS din acest sfârșit de săptămână se adaugă altor activități care au avut deja loc în cadrul proiectului. De exemplu, peste 2.000 de elevi din regiunile Centru și Sud-Est au participat în luna septembrie în tabere de dezvoltare personală la Năvodari, Eforie Nord, Brașov, Predeal, Târgu Mureș, beneficiind de profesionalismul psihologilor, consilierilor și al experților educaționali din cadrul proiectului. Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați în derularea acestui proiect, experților noștri și, în mod deosebit, studenților voluntari care în cele două zile au interacționat cu cei 330 de elevi, prezentându-le într-un mod direct, interactiv, experiențele lor ca studenți ULBS și răspunzând la întrebărilor elevilor“, a spus prorectorul Livia Ilie, coordonator al proiectului din partea ULBS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*