388 de bebeluși s-au născut în primele 6 luni la maternitatea Polisano

În primele 6 luni ale acestui an, 388 de nou-născuți au venit pe lume la maternitatea Polisano din Sibiu, cea mai modernă din zonă centrală a tării, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, informează instituția.

În fiecare luna s-au născut în medie 65 de bebeluși. Cele mai numeroase mămici care s-au adresat Maternității sunt din județul Sibiu, dar cu o creștere impresionantă însă a procentului de mămici din alte județe ale țării printre care Vâlcea, Dolj, Albă și Hunedoara, care se adresează Maternității Polisano pentru monitorizarea sarcinii și asistență a nașterii.

“Venirea pe lume a unui copil este un eveniment de neuitat în viață oricărei femei, iar în cadrul maternitatatii Polisano vrem să le oferim viitoarelor mămici experiență unei nașteri în siguranță, într-o atmosferă caldă și familială, sub atentă îngrijire a celor mai buni medici neonatologi. Maternitatea noastră este certificata de UNICEF și Ministerul Sănătății că „Spital prieten al copilului”, ceea ce reflectă calitatea serviciilor medicale oferite de echipa medicală, precum și preocuparea întregului personal medical față de dezvoltarea atașamentului mamă-copil încă din primele clipe de viață.” a declarat Dr. Ovidiu Gligor (foto), reprezentantul maternității Polisano.

Maternitatea Polisano asigură nou-născutului îngrijiri la cele mai înalte standarde, acordate de către o echipă de medici specialiști profesioniști cu înaltă calificare, instruiți după cele mai moderne standarde europene de îngrijiri prenatale și perinatale în specialitățile obstetrică-ginecologie, neonatologie, pediatrie, AȚI, genetică medicală, psihologie, laborator și imagistică medicală. În cadrul sau se asigură asistentă medicală permanență prin liniile de gardă în obstetrică-ginecologie, AȚI, neonatologie, laborator și un punct de transfuzie.

Blocul de nașteri dispune de două săli pentru nașterea naturală și nașterea în apa și două săli pentru operații de cezariană, cu circuite închise, dotate cu cele mai moderne echipamente pentru desfășurarea în cele mai sigure condiții a operațiilor. La nivelul secției de neonatologie funcționează compartimentul AȚI neonatal cu tehnologie medicală de ultima generație pentru terapia intensiva neonatala, iar supravegherea nou-născuților se realizează permanent, 24/24. Anul acesta, maternitatea Polisano a aniversat 4 ani de la înființare, timp în care aici au avut loc peste 3000 de nașteri.

Înființat în anul 2013, Spitalul European Polisano din Sibiu este cea mai recentă și modernă investiție în domeniul medical din România, realizată prin prismă celor 20 de ani de experiență și activitate a grupului Polisano.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*