40 de concurenţi din 15 ţări înscrişi la concursul de canto „Vox Artis”

În perioada 2 – 5 octombrie are loc la Sibiu, în cadrul Sibiu Opera Festival, cea de-a IX-a ediţie a concursului de canto „Vox Artis”.

40 de tineri artişti din Germania, Grecia, Rusia, Ungaria, Republic Moldova, SUA, Canada, Iran, Coreea de Sud, Polonia, Austria, Serbia, Japonia, Turcia şi România vor concura în faţa unui juriu compus din personalităţi ale scenei lirice internaţionale.

Ajuns la cea de-a noua ediţie, Concursul Internaţional de canto „Vox Artis” Sibiu atrage, an de an, tineri participanţi de pe întreg mapamondul. Iniţiativa şi organizarea acţiunii aparţine Filarmonicii de Stat Sibiu în parteneriat cu ArtCor Agency Viena. ”Avem în juriul aceastei ediții a concursului prezențe notabile, mari artiști și directori de teatre din Cehia, Rusia, Austria, Spania și România. Vox Artis a devenit foarte cunoscutîn întreaga lume și a dezvoltat începând cu acest an o secțiune și la Moscova. Concursul ne poate arăta nivelul de performanță al tinerei  generații de artiști lirici. Este un lucru cunoscut că, din ce în ce mai greu apar cântăreți, artiști lirici de înaltă performanță, voci care să se impună pe scenele lirice. De aceea cred că această formă de prezentare a vocilor în concursuri internaționale este importantă. Noi ne-am asumat această organizare a concursului în cadrul Sibiu Opera Festival tocmai înțelegând faptul că are o importanță majoră” a declarat Ioan Bojin, manager al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Accesul publicului este liber la toate probele de concurs care vor avea loc la Sala Thalia. Concertul intitulat „Vocile operei” programat joi, 5 octombrie, marchează, tradiţional, încheierea Concursului „Vox Artis” printr-o gală a laureaţilor. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Ruben Sanchez Vieco (Spania), va acompania evoluţia celor mai buni tineri artişti lirici participanţi la competiţie. Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Sălii Thalia şi pe www.filarmonicasibiu.ro. Preţul unui bilet este de 30 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Membrii juriului

  • Președintele concursului: Juan CANTARELL – dirijor, Profesor al Academiei de muzica Granados – Marshall -Barcelona
  • Tomáš STUDENÝ, PhD – Artistic Director – Opera – South Bohemian Theatre, České Budějovice
    Caroline WIELPÜTZ – Casting Director Theater Bonn
  • Prof. Irina Bossini, soprană, solistă a Teatrului Bolshoi / Director Music Center „Eurovox” – Rusia
  • Franz TSCHERNE – Manager Tscherne Artists – Vienna
  • Ph.D. Docent Theodore Coresi, bas, Universitatea din Oradea / Director ArtCor Artists Agency – Austria
  • Costin Popa, critic muzical, redactor șef revista „Melos” – România
Programul complet al festivalului poate fi consultat aici!

Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*