45 de permise reținute în weekend și peste 600 amenzi

În perioada 12 – 14 iunie a.c., polițiștii sibieni au constatat 17 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 45 de permise de conducere și au aplicat 605 sancțiuni contravenționale în valoare de 170.000 de lei.

Exemple semnificative:

Vineri, polițiștii au identificat în Vurpăr un tânăr în vârstă de 22 de ani, care conducea un moped fără a avea permis pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis. De asemenea, proprietarul mopedului, în vârstă de 27 de ani, tot din localitatea Vurpăr, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințare.

Tot în Vurpăr, polițiștii au oprit pentru control o mașină condusă de un localnic în vârstă de 23 de ani. Cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Sâmbătă, în satul Nou din comuna Roșia, polițiștii rutieri au depistat un șofer beat când conducea un autoturism pe strada Turcești. Este vorba despre un localnic în vârstă de 47 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul e cercetat pentru conducere sub influența alcoolului.

Tot sâmbătă, polițiștii au testat alcoolscopic un șofer care conducea în satul Daia. Testarea sibianului în vârstă de 62 de ani a rezultat într-o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat însă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

Ieri, în comuna Nocrich, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106 de către un localnic în vârstă de 44 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele bărbatului fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului.

Tot ieri, în comuna Șeica Mare, polițiștii au verificat alcoolscopic un alt șofer, depistat la volanul unui autoturism condus pe DJ 141A. Este vorba despre un sibian în vârstă de 71 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Aseară, pe strada Cooperativei din satul Hamba, polițiștii rutieri au continuat activitățile de depistare a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere. Cu această ocazie, un localnic în vârstă de 44 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deține dreptul de a conduce. De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea probelor biologice. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis, respectiv refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*