49 de milioane de lei pentru proiectele din judeţul Sibiu

11 primari din judeţul Sibiu au semnat ieri, la Consiliul Judeţean, contractele de finanţare sau actele adiţionale aferente rectificării bugetare din cadrul OUG 28/2013 Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În urma acestei rectificări judeţul Sibiu a primit pentru investiţiile proprii şi investiţiile primăriilor suma de 18 milioane de lei. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală sunt sprijinite 49 de proiecte la nivelul judeţului Sibiu pentru 30 de unităţi administrativ teritoriale.

Primarul orașului Tălmaciu, Constantin Barbu (stânga) primește contractul de la președintele Ioan Cindrea

Primarul orașului Tălmaciu, Constantin Barbu (stânga) primește contractul de la președintele Ioan Cindrea

Anul acesta, judeţul Sibiu a primit 49 de milioane de lei. Iniţial, judeţului i-au fost alocate 25 de milioane de lei. În urma rectificării bugetului de stat, în luna august, judeţului Sibiu i-au revenit 6 milioane de lei, iar în luna octombrie, alte 18 milioane de lei distribuite unităţilor administrativ-teritoriale cu un stadiu avansat al lucrărilor, respectiv al achiziţiilor şi care şi-au luat angajamentul că vor cheltui banii până la finalul anului.

„Este un program important pentru unităţile administrativ teritoriale din judeţul Sibiu. Suma iniţială practic s-a dublat ajungându-se la 49 milioane de lei, bani care asigură finanţarea celor 49 de proiecte astfel încât lucrările să se desfăţoare în ritmul pe care şi l-au propus beneficiarul şi constructorul. Sunt sume importante pentru judeţul Sibiu şi programe de dezvoltare importante, care contribuie la dezvoltarea strategiei economico – sociale a judeţului Sibiu” a precizat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean.

În acest an, la nivelul judeţului Sibiu, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală s-au alocat subprogramul „Modernizarea satului romănesc pentru investiţii în infrastructura de apă şi canalizare, modernizarea drumurilor de interes local şi modernizarea de unităţi şcolare” cu o valoare de 25 milioane de lei, subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor pentru investiţii în infrastructura de apă şi canalizare, modernizarea drumurilor de interes local în valoare de peste 3 milioane de lei şi subprogramul „Infrastructură de nivel judeţean pentru investiţii în infrastructura de drumuri” în valoare de peste 20 milioane de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*