Continental continuă parteneriatul cu Primăria Sibiu și Colegiul Independența. Beneficiile învățământului dual dau roade la Sibiu

Cel mai mare angajator privat din municipiul Sibiu, compania Continental, a anunţat ieri că dublează numărul de clase de învăţământ dual de la Colegiul Tehnic „Independenţa”.

Elevii ce doresc să înveţe o meserie şi apoi să lucreze în această companie se pot înscrie în perioada 24-26 iunie, ca să studieze în cele două clase de la „Independenţa”. Cele două clase au, în total, 50 de locuri. Una dintre clase are specializarea Electronică şi Automatizări, iar cealaltă Electromecanică.

Oswald Kolb conduce fabrica grupului Continental de la Sibiu

Compania a mai anunţat că va investi 15.000 de euro în acest an pentru dotarea şi modernizarea laboratoarelor şi sălilor de curs de la „Independenţa”, dedicate învăţământului dual.

Elevii care învaţă în sistemul dual în cele două clase ale companiei din Sibiu beneficiază de o bursă lunară de 500 de lei, masă, cazare, transport gratis şi practică în companie. Când se înscriu în aceste clase, elevii semnează un contract prin care se obligă să lucreze jumătate de an în companie, după terminarea studiilor. O altă obligaţie ce o au elevii pe parcursul celor trei ani de studii este să nu aibă nicio absenţă nemotivată de la orele de practică în fabrică. Cei mai buni elevi primesc premii la finalul anului şcolar cu valori cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei. După ce se angajează, cei care au urmat şcoala duală primesc un salariu lunar de cel puţin 2.000 de lei net, potrivit reprezentanţilor companiei.

Continental, cel mai mare angajator privat din municipiul Sibiu, are o fabrică în Zona Industrială Vest, cu 4.500 de salariaţi.

În total, în anul școlar 2019/2020, peste 280 de elevi de la cinci unități de învățământ din municipiul Sibiu vor studia în 12 clase de învăţământ dual, beneficiind de practică în fabricile din oraş, a anunţat, ieri, primarul Astrid Fodor. „Învăţământul dual este o formă de învăţământ profesional modernă şi care răspunde unei necesităţi stringente ale economiei noastre sibiene. În anul şcolar 2019-2020, în Sibiu, în cinci unităţi de învăţământ se va desfăşura învăţământ profesional dual. Este vorba de trei colegii care participă şi două licee tehnologice, Colegiul „Independenţa”, unde vom avea cinci clase de învăţământ dual, Colegiul Economic „George Bariţiu”, unde vor fi trei clase şi Colegiul „Cibin” unde va fi o clasă. Tot câte o clasă va mai fi la Liceul Tehnologic „Avram Iancu” şi la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”. Deci, după cum am spus, 12 clase în total, în care vor învăţa 282 elevi”, a detaliat Fodor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*