COVID-19 versus Spitalul Militar Sibiu

Prefectul Mircea Dorin Creţu a cerut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu să verifice Spitalul Militar de Urgenţă, după ce pe internet a apărut informaţia că la această unitate ar fi un caz de Covid-19. Conducerea unității dezminte acuzațiile și susține că spitalul este pregătit.

ACTUALIZARE: Directorul Spitalului Militar, Doru Moga, a declarat că pacientul în privința căruia se vorbește despre suspiciune de coronavirus prezenta leziuni asemănătoare celor provocate de COVID-19, însă rezultatul testării, primit astăzi, este negativ.

Redăm în continuare comunicatul Spitalului Militar:

Facem precizarea că informațiile transmise în mediul online de un angajat al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, privind existența unui caz de pacient infectat cu COVID-19 în spitalul nostru, nu corespund realității.

Pacientul la care se face referire în postare a fost internat în data de 21 martie, în secția medicină internă, după ce, prin efectuarea triajului epidemiologic s-a exclus suspiciunea de infecție cu COVID-19. În data de 23 martie, pacientul a continuat investigațiile radiologice (CT toracic), în urma cărora s-au constat leziuni, care puteau fi considerate asemănătoare celor provocate de COVID-19.

Cu toate că pacientul nu se încadra în definița de caz pentru infectarea cu noul coronavirus, pentru a preîntâmpina îngrijorarea personalului spitalului, s-au prelevat probe de la pacient, care au fost trimise pentru testare la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Rezultatul primit în data de 24 martie, în jurul orei 12.30, a fost NEGATIV pentru COVID-19.

Cu privire la acuzațiile aduse în privința lipsei dotărilor cu echipamente de protecție, precizăm că, în cadrul spitalului se folosește echipament de protecție în conformitate cu recomandările de folosire a echipamentulu individual de protecție care trebuie utilizat în contextul COVID-19, în funcție de secție, personal și tipul de activitate, document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale.

Conducerea spitalului are în plan un circuit pentru potențialii pacienți infectați cu COVID-19 și spațiile necesare izolării acestora.

Privitor la informația conform căreia managerul spitalului a refuzat să testeze personalul contact, menționăm că în cadrul spitalului testările pacienților suspecți COVID-19 se fac în conformitate cu prevederile din ”Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, respectiv sunt testați doar contacții eventualelor cazuri confirmate.                                     

                                    

COMANDANTUL SPITALULUI MILITAR DE URGENȚĂ

”DR. ALEXANDRU AUGUSTIN” SIBIU

Colonel medic dr. Doru-Florian-Cornel MOGA


ȘTIREA INIȚIALĂ: „În urma postării apărute în mediul online, domnul prefect a dispus către Direcţia de Sănătate Publică verificarea situaţiei de la Spitalul Militar”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Spitalul Militar Sibiu

Contactat de AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu, cpt. Viorela Varna, a spus că instituţia pe care o reprezintă urmează să dea un comunicat de presă.

O persoană care susţine că ar fi medic la Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu a scris pe Facebook că ar exista un caz de Covid – 19 la această unitate medicală, iar personalul sanitar de acolo nu ar fi protejat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*