A 8-a participare a școlii de teatru sibiene la Festivalul Internațional „Dionysus” din Croația

Studenții anului II actorie pleacă în această seară spre Croația, unde participă la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Studențesc „Dionysus” din Djakovo, care are loc în perioada  14 – 20 martie 2016. Este pentru a opta oară consecutiv când Departamentul de Artă Teatrală duce la festivalul organizat de Academia de Arte din Osijek, o producție creată în studioul CAVAS al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). Studenții anului II sunt coordonați profesorul și regizorul Șerban Puiu, care îi are ca asistenți pe Codruța Vasiu și Bogdan Sărătean, acesta din urmă fiind semnatarul conceptului și al regiei acestui exercițiu teatral contemporan.

Performance-ul „We ART Free”, care se încadrează perfect în tema din acest an a Festivalului Dionysus – terapii creative, va avea premiera în data de 18 martie, ora locală 20:30 (21:30, ora României).

Spectacol cu voie bună

Cu umor dezinvolt, ne apropiem de teme fundamentale care stau la baza civilizației noastre. Ne întrebăm împreună dacă a mai rămas ceva sacru în rutina noastră zilnică, în viteza cu care consumăm, aruncăm, consumăm, aruncăm…  Un spectacol cu voie bună, cu muzică pe bandă, cu muzică live, cu anvelope, ambalaje, bidoane, umbrele, tigăi, microfoane wireless, saxofon, xilofon, chitare electrice. Cu umor. Și cu speranță. Cu multă speranță. O căutare; a unui posibil sens, spune Bogdan Sărătean.

În programul festivalului este înscris și un workshop denumit „Eu și celălalt – Nostalgia funcției sacre a actorului”, coordonat de Bogdan Sărătean. Atelierul se concentrează pe exerciții senzoriale și de imaginație și este împărțit în trei capitole. Primul capitol „Eu și celălalt” este o scurtă apropiere între oameni prin metode specific teatrale. Al doilea capitol „Funcția sacră a actorului arhetipal” se axează pe limbajul non-verbal și pe actoria împotriva jocului prin energii. Ultimul capitol al atelierului, „Revitalizarea sacralității în spațiul contemporan”, are la bază funcțiile pe care le are teatrul în ziua de astăzi și în societatea contemporană.

Parteneriat

În această deplasare vor fi prezenți managerul proiectului, lect. univ. dr. Luminița Puiuleț și lect.univ.dr. Radu Nechit, responsabil PR și light design.

Participarea la Festivalul Dionysus din Croația se datorează excelentelor relații de parteneriat și colaborare între ULBS și Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, pe de o parte, și Academia de Arte din Osijek, de cealaltă parte, realații stabilite și consolidate în timpul edițiilor Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*