„A fost un an pozitiv“

2014 a fost un an bun pentru SC Piețe Sibiu SA, societatea ce aparține Consiliului Local Sibiu. S-au făcut câteva investiții majore, iar dezvoltarea serviciilor rămâne principalul obiectiv și pentru anul viitor. Directorul Teodor Birț este de părere că sibienii sunt norocoși să aibă la îndemână legume și fructe din Oltenia, însă adaugă că legislația ar trebui să-i încurajeze mai mult pe producători. În ceea ce privește activitatea de ridicare a mașinilor staționate neregulamentar, este important de menționat că, în 2014, s-au rezolvat peste 3.300 de asemenea situații.

Mesagerul de Sibiu: Cum apreciaţi anul 2014, din punct de vedere al activităţii societăţii?
: Anul 2014 a fost un an pozitiv pentru SC Pieţe Sibiu SA, societatea noastră reuşind să ofere servicii de calitate pentru satisfacerea cât mai completă a cerinţelor utilizatorilor şi protejarea intereselor acestora. De asemenea, s-a reuşit îmbunătăţirea segmentului de construcţii, încheind şi finalizând multe contracte de lucrări cu diverşi beneficiari.

Mesagerul de Sibiu: Care au fost principalele investiţii pe care le-aţi derulat în 2014?
Teodor Birț: Principalele investiţii au avut ca obiect modernizarea Pieţei Obor, prin construirea a două chioşcuri pentru alimentaţie publică şi achiziţia unui echipament pentru spălătoria self-service. De asemenea, au fost vizate şi celelalte pieţe administrate de societatea noastră, prin lucrări de reparaţii şi întreţinere a acestora.

Mesagerul de Sibiu: Care sunt principalele obiective pe care le aveţi în vedere pentru 2015?
Teodor Birț: Pentru anul 2015, principalele obiective ale societăţii noastre sunt legate, în primul rând, de dezvoltarea serviciului de utilitate publică de administrare a pieţelor agroalimentare din municipiul Sibiu, continuarea activităţii legate de ridicarea autovehiculelor, pentru asigurarea fluenţei traficului auto şi pietonal, Piata Cibinşi, bineînţeles, dezvoltarea activităţii de construcţii şi obţinerea de profit.

Mesagerul de Sibiu: Care este nivelul de comparaţie a pieţelor sibiene în raport cu celelalte din ţară?
Teodor Birț: Comparativ cu pieţele agroalimentare din ţară, pieţele sibiene sunt avantajate, întrucât avem mulţi producători agricoli din bazinul legumicol al Olteniei, care au ales pieţele noastre pentru desfacerea produselor proprii, drept dovadă fiind gradul mare de ocupare a pieţelor.

Mesagerul de Sibiu: Care este principala problemă cu care vă confruntaţi la nivel de pieţe?
Teodor Birț: Principala problemă o reprezintă legislaţia în domeniu, o legislaţie greoaie, cu multă birocraţie, care nu încurajează în niciun fel producătorii agricoli de a-şi comercializa produsele în pieţele agroalimentare, aceştia optând pentru vânzarea en-gross, direct de la sursă către comercianţi, lăsând loc pentru speculă.

Mesagerul de Sibiu: Câte maşini au fost ridicate în 2014 şi cum priviţi acest fenomen la nivelul municipiului Sibiu?
Teodor Birț: Pe parcursul anului 2014, societatea noastră a ridicat un număr de circa 3.340 autovehicule staţionate neregulamentar pe domeniul public al municipiului Sibiu. Din punctul nostru de vedere, această activitate este mai mult decât necesară, regăsindu-se şi în marile oraşe ale Europei, fiind benefică atât pentru disciplinarea participanţilor la trafic, cât şi pentru fluidizarea traficului auto şi pietonal, având în vedere că municipiul Sibiu este un oraş istoric cu străzi înguste, reprezintând un punct de interes pentru turişti şi nu numai.

A consemnat Cosmin PAL
Construcțiile, un pariu câștigat

Activitatea în domeniul construcţiilor a societății s-a concretizat în anul 2013 în contracte cu o valoare de aproape un milion de lei, cel mai important fiind cel pentru execuţia lucrărilor de modernizare a ansamblului de locuinţe sociale de pe strada Lazaret. De asemenea, echipa de construcţii a efectuat lucrări la adăpostul pentru câini comunitari şi a obținut un contract important pentru amenajarea unor terenuri sportive multifuncţionale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*