A „recoltat” primul premiu

 

 

 

Tombola organizată de Consiliul Judeţean, cu sprijinul Camerei Agricole şi prin concursul producătorilor care îşi expun produsele în fiecare sâmbătă la Piaţa Ţărănească Transilvania, şi-a găsit primul câştigător. Norocoasa este o femeie de 75 de ani, care locuieşte împreună cu mama sa de 99 de ani. Doamna Barbu spune că nu a câştigat nimic în viaţa ei, tocmai de aceea i-a fost greu să creadă că a primit premiul.

 

 

A mers la Piaţa Ţărănească Transilvania ca să cumpere câteva legume, dar a plecat acasă cu un coş plin de bunătăţi. I s-a întâmplat unei femei de 75 de ani din Sibiu, desemnată câştigătoarea primei tombole organizate de către Consiliul Judeţean Sibiu, cu sprijinul Camerei Agricole Sibiu şi cu concursul producătorilor care îşi expun produsele în fiecare sâmbătă la piaţa volantă din parcarea Sălii Transilvania. Monica Barbu, norocoasa câştigătoare, s-a lăsat greu convinsă de organizatori să completeze talonul şi să se încrie în tombolă, însă în cele din urmă nu a regretat. Nu i-a venit să creadă când a primit un telefon prin care era anunţată că a câştigat. „Eu nu am câştigat în viaţa mea nimic, deci vă daţi seama ce surpriză a fost pentru mine când m-au anunţat. La început am crezut că e o glumă”, povesteşte femeia.

 

Singure pe lume

 

Coşul cu produse ecologice a fost mai mult decât binevenit. Aceasta locuieşte împreună cu mama sa, în vârstă de 99 de ani. Cele două pensionare au un buget familial de aproximativ 2.000 de lei pe lună şi nu au pe nimeni care să le ajute. Monica Barbu o îngrijeşte de opt ani pe mama sa, care suferă de tetrapareză spastică, dar şi ea a fost diagnosticată cu o gravă boală de inimă. Lunar, cheltuie pe medicamente peste 400 de lei, alţi 400 merg iarna pe încălzire, iar la aceste cheltuieli se mai adaugă şi mullte altele. Petrec singure toate sărbătorile, cheltuiesc cu chibzuinţă fiecare bănuţ şi singura lor distracţie este televizorul. „Nu ne avem decât una pe alta. Timp de 30 de ani, am cântat amândouă în corul bisericii, dar acum nu mai putem. Mama mea nici măcar nu mai poate să meargă la biserică. Doar eu mai merg”, regretă doamna Barbu.

 

La îndemână

 

Monica Barbu crede că Piaţa Transilvania, aflată la doi paşi de blocul ei este o adevărată mană cerească. „Mama mea nu iese din casă, iar eu nu pot umbla prea mult. Noroc cu această piaţă care e chiar în vecini. Este o adevărată binecuvântare pentru noi şi pentru vârstnicii din cartier, care nu sunt deloc puţini”, remarcă ea. Cât despre coşul cu produse pe care l-a câştigat la tombolă, acesta este mai mult decât binevenit. „În acel coş am găsit legume, ouă de prepeliţă şi de găină, cârnaţi de casă, telemea de capră, miere, gem, pălincă şi prăjitură. Ne-au prins foarte bine. Cârnaţii i-am şi pus la congelator, pentru Crăciun. Că nu avem prea multe distracţii de sărbători. Doar o masă decentă şi slujba de la televizor”, mărturiseşte Monica Barbu.

 

 

Premiu săptămânal

 

La iniţiativa Consiliului Judeţean Sibiu, în fiecare sâmbătă, la Piaţa Ţărănească se va organiza o tombolă, iar câştigătorul va pleca acasă cu un coş plin cu produse agroalimentare. Dacă după o lună de la inaugurarea Pieţei Transilvania, în 1 septembrie, numărul producătorilor ajunsese la 70, după două luni numărul lor a depăşit 100.

 

 

Monica BARBU | pensionară

 

„În acel coş am găsit legume, ouă de prepeliţă şi de găină, cârnaţi de casă, telemea de capră, miere, gem, pălincă şi prăjitură. Ne-au prins foarte bine. Cârnaţii i-am şi pus la congelator, pentru Crăciun.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*