A șaptea întâlnire de proiect Comenius a Școlii Gimnaziale nr. 13 | FOTO

Proiectul Travelling Teds’ European Discoveries – Descoperirile Europene ale Ursuleților Călători (The T.E.D. Project), din care a făcut parte și Școala Gimnazială nr. 13 Sibiu, a ajuns la final.

La ultima întâlnire de proiect, care a avut loc între 16-20 mai, la Sibiu, au participat 23 de profesori din Danemarca, Finlanda, Ungaria, Italia, Portugalia și Irlanda, care are și coordonarea întregului proiect.

Împreună cu Școala Gimnazială nr. 13 Sibiu, cele șapte școli europene au pornit în 2013 la îndeplinirea tuturor activităților prevăzute în formularul de candidatură. Printre activitățile proiectului care se încheie în acest an a fost și această ultimă întâlnire și care a avut o mare importanță pentru coordonatorii din fiecare țară, pentru că s-a facut evaluarea întregului proiect și s-au purtat discuții cu privire la completarea raportului final.

La această întâlnire au participat și zece elevi de la școala parteneră „Szent Imre Katolikus Általános Iskola“ din Eger, Ungaria. Elevii maghiari au fost găzduiți de elevii români care au fost la Eger în octombrie 2014, la a patra întâlnire de proiect.

În cele cinci zile ale întâlnirii, participanții au avut un program foarte dens, care a cuprins, pe lângă vizitarea școlii, participarea la activități didactice, discuții cu elevii și profesorii români, cât și activități de timp liber pentru cunoașterea istoriei orașului Sibiu, a culturii și a tradițiilor românești.

În vizita la Primăria Sibiu, cei 23 de profesori străini, împreună cu elevii maghiari, au avut onoarea să fie primiți de Astrid Fodor, primar interimar al municipiului Sibiu, cu care la sfârșitul vizitei au făcut o poză de grup.

Marți, la Teatrul Gong, a avut loc într-o atmosfera emoționantă festivitatea de încheiere a proiectului. Elevii Școlii Gimnaziale nr. 13 au susținut un spectacol de muzică, teatru, dans contemporan, dansuri populare românești, iar elevii maghiari au prezentat un dans tradițional din zona orașului Eger.

„Miercuri, toți participanții la întâlnire, atât elevi, cât și profesori, și-au luat rămas bun de la gazdele lor, cu bucuria de a fi realizat nu numai un proiect comun, dar și legături strânse de prietenie care sperăm să dureze peste ani“, transmite prof. Diana Sârbu, coordonator proiect Școala Gimnazială nr. 13 Sibiu.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*