Accesul aparținătorilor, restricționat în spitalele sibiene, din cauza gripei

Numărul de infecţii respiratorii acute s-a dublat în ultima săptămână, comparativ cu perioada precedentă, în judeţul Sibiu, motiv pentru care spitalele au restricţionat accesul aparţinătorilor la pacienţi în multe dintre secţii, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

„În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Sibiu, în săptămâna precedentă (07.01.2019 – 13.01.2019) a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii acute (2304), cu 114,52% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare (1.074), fiind cu 26,94% mai mare faţă de săptămâna omoloagă din sezonul 2017-2018 (1.815) şi mai mare cu 142,53% faţă de media celor 3 săptămâni anterioare (950). Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 42%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani”, se arată în comunicatul DSP. Potrivit sursei citate, în judeţul Sibiu nu există niciun caz de gripă, cu toate că, în ultima săptămână, au existat 39 de pacienţi suspecţi de gripă la nivel judeţean.

Atât Spitalul de Pediatrie, cât şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au decis, în această săptămână, să reducă programul destinat vizitelor pacienţilor internaţi, de teama gripei. “Ținând cont de contextul epidemiologic actual – creșterea numărului de cazuri de afecțiuni respiratorii semnalate de DSP Sibiu, din dorința de a preveni îmbolnăvirea gravidelor, lăuzelor și nou-născuților, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a decis limitarea accesului aparținătorilor în maternitate, după cum urmează: program de vizită: zilnic între orele 13.00 – 14.00; maxim o persoană vizitatoare pentru fiecare lăuză/gravidă; interdicția intrării copiilor în maternitate”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*