Acord cu Microsoft

 

 

 Reprezentanţii Microsoft România s-au arătat interesaţi să ajute biblioteca Universităţii „Lucian Blaga”

Reprezentanţii Microsoft România s-au arătat interesaţi să ajute biblioteca Universităţii „Lucian Blaga”

Reprezentanţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu au semnat cu Microsoft România, în această săptămână, „Alianţa pentru educaţie”. Colaborarea dintre cele două instituţii oferă noi oportunităţi, atât pentru studenţi, cât şi pentru cadre didactice, urmărind îmbunătăţirea activităţilor didactice şi a managementului documentelor.

 

Lecţii ancorate în realitate

 

„Printre programele relevante sunt cele de internship, pentru că ne propunem să încurajăm studenţii să înveţe tehnologia Microsoft, dar să şi folosească tehnologia Microsoft ca specialişti. Invităm studenţii să aplice la aceste programe, selecţia urmând să se facă după nişte criterii specifice de HR, iar studenţii trebuie să dovedească mai multe competenţe. De asemenea, mai sunt şi programe care încurajează viitorii profesori să utilizeze tehnologia în procesul didactic, astfel încât viitoarele lecţii să devină din ce în ce mai atractive şi să prevină abandonul şcolar”, explică Sanda Foamete, manager programe educaţionale şi academice Microsoft România. Reprezentanţii companiei au vizitat şi biblioteca universitară şi s-au arătat interesaţi de a oferi diverse publicaţii şi training-uri pentru studenţi pe suport electronic.

Platformă online

 

Cu ocazia prezentării acordului semnat, reprezentanţii Microsoft au făcut şi o simulare practică a modului de utilizare a platformei Office 365, care oferă instituţiilor de învăţământ productivitate sporită prin tehnologia de tip cloud computing, cu o mai bună securitate, acces de oriunde la temele de studiu, e-mail, calendar pentru un campus online mai bine conectat. Aplicaţia oferă o gamă largă de stiluri de predare şi învăţare, oferind posibilitatea de a disemina materialele şi resursele programei de studii. Pentru a veni în ajutorul studenţilor, platforma oferă o comunicare eficientă chiar şi la distanţă, discuţii şi proiecte în echipă, precum şi posi­bilitatea de a personaliza contul, ce presupune un nume unic de utilizator şi parolă. În acest sens, pro­fesorii, studenţii şi personalul non-didactic beneficiază de acces de oriunde la e-mail, calendar şi la alte aplicaţii Office 365, precum tele-video conferinţe şi do­cumente partajate online.

 

Ioan BONDREA | rector ULBS

„Crearea unei structuri IT integrate şi evolutive, capabilă să respecte  nevoile reale ale universităţii, este o condiţie esenţială pentru asigurarea performanţei în educaţie şi cercetare. În acest context, parteneriatul cu Microsoft contribuie la dezvoltarea domeniilor IT & C şi e-learning ale Univer­sităţii «Lucian Blaga» din Sibiu.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*