Ada Gonzalez revine, în luna iulie, pe scena Teatrului de Balet Sibiu, în spectacolul „Lacul Lebedelor”

Îndrăgita balerină de origine spaniolă Ada Gonzalez, în prezent solistă a Operei Naționale București, se întoarce la Sibiu în luna iulie, unde va interpreta pe scena Teatrului de Balet Sibiu rolul Odette / Odile, în spectacolul „Lacul lebedelor”.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 1 iulie, de la ora 19.00, la Redal Expo Sibiu – str. J. S. Bach, nr. 4. Ada Gonzalez îl va avea ca partener de scenă pe prim-solistul de origine rusă Kirill Ermolenko.

Ada Gonzalez / foto: Ovidiu Matiu

„Lacul lebedelor”, cel mai vândut spectacol din repertoriul Teatrului de Balet Sibiu

Spectacolul „Lacul lebedelor” a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în data de 12 noiembrie 2014, fiind realizat de maestrul coregraf rus Andrei Litvinov. Scenografia este realizată de Anastasia Spătaru (Republica Moldova). Spectacolul s-a dansat la premieră cu Mircea Munteanu (România) – în prezent solist al Operei Naționale Române Cluj-Napoca și Ada Gonzalez (Spania). Spectacolul a avut nu mai puțin de unsprezece reprezentații în țară și în străinătate, fiind unul dintre cele mai apreciate titluri din repertoriul TBS. Reprezentația din data de 1 iulie 2017 se va dansa cu Kirill Ermolenko (Rusia) – Siegfried, Ada Gonzalez (Spania) – Odette / Odile, Joshua Legge (Australia) – Rotbart, Kenichi Murata (Japonia) – bufonul. Alături de Ada Gonzalez, se reîntorc la Sibiu pentru acest spectacol Yvonne Slingerland (Spania) și Ștefan Meșter (România).

Kirill Ermolenko / foto: Ovidiu Matiu

Din Spania în România, la Teatrul de Balet Sibiu și apoi pe scena Operei Naționale București

Ada Gonzalez a început studiile de balet la vârsta de 4 ani și a absolvit, în anul 2013, cursurile școlii „Centre de Dansa de Catalunya”, sub conducerea lui Roser Munoz și Joan Boix. Originară din Barcelona, Spania, Ada s-a consacrat pe scena Teatrului de Balet Sibiu, unde timp de trei ani a interpretat roluri solistice în spectacolele de balet clasic „Giselle”, „Lacul Lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Don Quijote”, „Anna Karenina, „Spărgătorul de nuci”, precum și în producții de dans contemporan ale teatrului. A câștigat premiul întâi la Festivalul Internațional de Balet Sighișoara în anul 2014 și medalia de bronz în cadrul Competiției Mondiale de Balet Sibiu în 2014 și 2015. A avut colaborări cu Opera Națională din București, Opera Națională Timișoara, Ballets de France, precum și în cadrul competiției internaționale „Ciutat de Barcelona”. Din septembrie 2016 este solistă a Operei Naționale din București.

Ada Gonzalez și Ștefan Meșter / foto: Ovidiu Matiu

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*