ADI ECO Sibiu: Majorarea tarifelor de salubrizare nu îi va afecta pe sibieni

Consiliul Judeţean Sibiu, în şedinţa ordinară de ieri, a aprobat proiectul de hotărâre privind mandatarea reprezentantului judeţului Sibiu în Adunarea Generală a Asociaţilor ADI ECO Sibiu să voteze pentru aprobarea majorării tarifului serviciului de colectare şi transport al deşeurilor municipale în Zona 1 Sibiu.

Majorarea a fost solicitată de operatorul S.C. SOMA S.R.L. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu majoritatea voturilor consilierilor prezenți, singurii care au votat împotrivă fiind cei 12 consilieri din grupul PSD.

Majorarea tarifului urmează a fi votată de către reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale membre ADI ECO Sibiu din zona 1 Sibiu în Adunarea Generală a Asociaţilor ADI ECO Sibiu care va avea loc în cursul lunii mai, iar noul tarif va intra în vigoare începând cu luna iunie 2018.

Conducerea ADI ECO Sibiu a ținut să precizeze că majorarea nu îi va afecta pe clienții casnici. „Dorim, pe această cale, să asigurăm locuitorii Sibiu că, deşi tariful practicat de către SC SOMA SRL se va majora de la 165,56lei/to cât este în prezent la 198,64 lei/to, taxa de salubrizare plătită de către cetăţeni nu se va mări, aceştia urmând să achite, în continuare, taxele de salubrizare în vigoare”, a menționat directorul executiv Claudia Iordănescu.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*