Aeroportul Internaţional Sibiu reduce tarifele cu până la 50%

 

Sibienii vor putea avea acces la cât mai multe curse aeriene spre noi destinaţii, la un preţ mic, de sub 100 de euro. Cerinţele cele mai mari ale cetăţenilor din judeţul Sibiu sunt spre Spania, Italia, Franţa, Marea Britanie şi Grecia.

În ultimele luni, mai multe companii aeriene s-au arătat interesate să-şi dezvolte activitatea pe Aeroportul Internaţional Sibiu pentru deschiderea de noi destinații, în special curse low-cost, dacă tarifele aeroportuare vor fi reduse.

În urma unor serii de consultări avute cu conducerea Aeroportului şi cu reprezentaţi ai operatorilor aerieni, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a iniţiat un proiect de hotărâre privind stabilirea tarifelor aeroportuare şi a criteriilor de reduceri, aplicate de R.A. Aeroportul Internaţional Sibiu în anul 2013. Proiectul a fost adoptat (în unanimitate) de către consilerii judeţeni, joi, 27 septembrie 2012, în plenul şedinţei ordinare.

Astfel, tariful de servicii pentru pasageri s-a redus la 3,80 euro/pasager, de la 5,40 euro, iar tariful de securitate aeroportuară a scăzut la 1 euro/pasager, de la 2, 40 euro.

Pentru operatorii noi şi cei care vor introduce curse noi se pot acorda reduceri de 50% la taxele aeroportuare.

Noile tarife vor intra în vigoare după 5-6 luni de la publicarea lor de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România.

„Sper să deschidem Aeroportul Internaţional Sibiu competiţiei în raport cu condiţiile actuale ale pieţei serviciilor aeronautice din România. Totodată, creşterea traficului şi a numărului de călători poate să ducă la scăderea treptată a subvenţiei acordată Aeroportului în următorii cinci ani, ca în al şaselea an să nu mai fie nevoie de aceste subvenţii şi Aeroportul să-şi acopere cheltuielile, devenind astfel independent financiar. Obiectivul nostru strategic privind aeroportul este mult mai amplu, în sensul dezvoltării activităţii de cargo care poată să aducă venituri din concesionarea hangarelor şi a suprafeţelor de teren de care dispune aeroportul.  De asemenea, dorim să construim şi un complex expoziţional pe teritoriul Aeroportului, care să genereze venituri  şi astfel cele două surse de venituri proprii să conducă la acoperirea subvenţiei acordate de Consiliul Judeţean”, a declarat Ioan Cindrea.

Ioana NICA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*