Aeroportul sibian a înregistrat o creștere a traficului de pasageri cu peste 60 la sută

Traficul de pasageri la Aeroportul Internaţional din Sibiu a crescut cu peste 60 la sută în primele patru luni din 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând în total la peste 137.000 de pasageri.

„Astfel, în lunile ianuarie, februarie, martie, respectiv aprilie ale anului 2017 au fost înregistraţi un număr total de 137.612 pasageri îmbarcaţi-debarcaţi, transportaţi pe curse internaţionale regulate, cu o creştere de 61% faţă de aceleaşi luni ale anului 2016, când au fost înregistraţi un număr total de 85.453 pasageri îmbarcaţi-debarcaţi, transportaţi pe curse internaţionale regulate”, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Trendul ascendent a debutat încă de la începutul anului şi s-a menţinut până sfârşitul lunii aprilie. Astfel, în luna ianuarie, creşterea înregistrată a fost de 73%, în februarie – 59%, în martie – 58%, iar în aprilie – 56%, faţă de aceleaşi perioade ale anului 2016.

În prezent, aeroportul local conectează direct Sibiul cu oraşe din Spania – Madrid, Italia – Milano, Germania – Dortmund, Memmingen, München, Nürnberg, Stuttgart, Austria – Viena, Marea Britanie – Londra şi în sezonul de vară cu Turcia – Antalya, cursă charter.

În topul destinaţiilor care au atras cei mai mulţi pasageri din regiune, în intervalul ianuarie – aprilie 2017, se află München, Londra şi Stuttgart.

„Dezvoltarea aeroportului din Sibiu a fost şi este cu certitudine una constantă şi firească, având în vedere potenţialul de trafic al zonei şi al regiunii. Apreciem că această evoluţie pozitivă a aeroportului sibian se va menţine şi pe parcursul anului 2017”, spun reprezentanții AIS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*