Anul 2012 a fost un an bogat şi în evenimente sportive. Agenda municipalităţii a fost şi aceasta foarte bogată, incluzând 35 de evenimente sportive din cele mai diverse genuri. Suma alocată pentru co-finanţarea acestora a fost de  2.718.180 lei.

Iată câteva dintre aceste evenimente care au atras prin calitatea lor un public numeros:

Evenimentele fotbalistice şi competiţiile de baschet au fost cel mai bine reprezentate: participarea la Campionatul Naţional al Ligii 1 de fotbal, participarea CSU Sibiu la returul campionatul naţional de baschet, participarea echipei CSU Sibiu la evenimentele organizate de Federaţia Română de Baschet, revista suporterilor “CSU Fans Magazin”, proiectul educaţional de promovare a baschetului în şcoli, participarea echipei de baschet CSS Sibiu la Festivalul “Stelian Gheorghiu”, evenimentul intitulat “Sibiu, România – start către Eurobaschet 2013”, Zilele Baschetului 2012 – toate acestea au fost sprijinite de municipalitate.

 

Raliul Sibiului IRC, Red Bull Romaniacs, ATP Challenger Tour Tournament, ITP Pro Circuit – Futures Tournament şi Turul Ciclist al Sibiului 2012 sunt cu siguranţă evenimente care au impresionat prin buna organizare şi prin calitatea competiţiei, aducând astfel Sibiului un plus de vizibilitate.

 

Handbalul a fost reprezentat în agenda anului 2012 de participarea echipei de seniori la Campionatul Naţional de Handbal şi participarea echipei de juniori la Festivalul Internaţional de Handbal “Cell-Cup”, iar voleiul sibian a fost sprijinit de municipalitate în participarea sa la Campionatul naţional de volei feminin.

 

Sportul “full contact”, karatele kata şi kumite, taekwondo şi judo au fost şi acestea reprezentate în agenda anului. Au fost de asemenea sprijinite Clubul Sportiv “Societatea de Patinaj”, participarea unei echipe de sibieni la Campionatul Naţional de Popice pentru Nevăzători, participarea echipei sibiene la evenimente organizate de Federaţia Română de Şah, organizarea Marelui Premiu al Municipiului Sibiu la călărie, Ecosport Team Street Ball, Sibiu Challenge 2012, Cupa municipiului la sărituri în apă, Gala Sportului şi Tineretului Sibian 2012, Cupa Tamaski 2012, Expediţia Pronatura şi Centura Păltiniş – Memorialul Fraţii Negrea la box.

 

În 2011 valoarea co-finanţării proiectelor sportive a fost de 1,5 milioane de lei. Proiectele pentru agenda sportivă a anului 2013 se vor putea primi doar după aprobarea bugetului local pentru anul 2013.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*