Ai un proiect pentru Sibiu? Municipalitatea caută idei!

Primăria Sibiu a demarat ediția din 2019 a programului de bugetare participativă prin care a invitat cetățenii să depună proiectele pe care ei le consideră importante pentru oraș sau pentru cartierul lor.

Pentru acest program, municipalitatea a alocat 1,5 milioane de euro, bani din care se vor finanța cele maxim zece proiecte care vor fi selectate dintre totalul celor depuse.

Calendarul programului

Până în prezent, sibienii au depus 70 de propuneri, iar cei care doresc să se implice mai au câteva zile să propună proiectul lor pe platforma www.bugetareparticipativa.sibiu.ro. Perioada de depunere se încheie în 22 septembrie, la ora 24. În perioada 23 septembrie – 20 octombrie, Primăria Sibiu va analiza proiectele depuse, iar din 21 octombrie până în 16 noiembrie, sibienii le vor putea vota pe cele pe care le consideră cele mai potrivite și mai bune pentru oraș.

Ce fel de proiecte se pot depune?

Propunerile trebuie să fie semnificative pentru dezvoltarea orașului sau a cartierului în care locuiește inițiatorul și trebuie să se încadreze în una dintre următoarele categorii: alei, trotuare și zone pietonale; mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației; spații verzi și locuri de joacă; amenajare spații publice (mobilier urban etc.); educație și Smart City. „Prin urmare, proiectele care pot fi depuse pe această platformă nu se referă la instalarea unei bănci sau repararea unui bec, ci trebuie să aducă un impact pozitiv mai larg pentru zona respectivă sau pentru Sibiu“, precizează reprezentanții Primăriei Sibiu.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*