Ajutoare de stat pentru agenţii economici

Oamenii de afaceri din judeţul Sibiu au aflat detalii despre schemele de ajutor de stat. Prezentarea acestora a fost făcută de către Darius-Bogdan Vâlcov, ministrul delegat pentru buget, Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice si Livia Stan, director general Ajutor de stat. Întâlnirea a avut loc la Consiliul Judeţean, iar din partea autorităţilor au fost prezenţi preşedintele Ioan Cindrea, prefectul Ovidiu Sitterli, senatorul social-democrat Viorel Arcaş şi Eugen Iordănescu, directorulul Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Sibiu.

Darius-Bogdan Vâlcov, ministrul delegat pentru buget

Darius-Bogdan Vâlcov, ministrul delegat pentru buget

„Este o întâlnire benefică pentru toţi oamenii de afaceri din judeţul Sibiu. Sper să puteţi accesa cele două scheme de ajutor de stat prezentate la Sibiu menite să susţină mediul de afaceri şi să fie cât mai mulţi agenţi economici care să beneficieze de cât mai multe ajutoare de stat. De asemenea, ne dorim cât mai multe locuri de muncă pentru locuitorii din judeţul Sibiu dar şi derularea unor noi investiţii care să dezvolte mediul de afaceri” , a transmis Cindrea.
Ministrul Vâlcov a apreciat faptul că în judeţul Sibiu şomajul este redus. „În calitatea mea de ministru delegat pentru Buget, îmi exprim dorinţa ca investiţiile, în judeţul dumneavoastră, să înregistreze o creştere în următoarea perioadă şi să atingă o pondere cât mai importantă din totalul investiţiilor în România. Obiectivul general al politicii ajutorului de stat se referă la dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor, stimularea utilizării de tehnologii inovative, precum şi prin crearea de noi locuri de muncă”, a precizat Darius – Bogdan Vâlcov, ministru delegat pentru buget.
Cele două scheme de ajutor de stat prezentate la Sibiu se referă la sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă (minimum 10 locuri de muncă) şi finanțarea realizării de investiții în active corporale și necorporale de înaltă tehnologie aferente unor investiții mari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*