Al doilea descălecat al lui Firu

Profesorul Ștefan Firu se poate întoarce, de mâine, în fotoliul de inspector școlar general al județului Sibiu.

Ștefan Firu / foto: Mihai Colibaba

Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Curții de Apel Alba Iulia a decis, astăzi, suspendarea executării ordinului de ministru prin care Firu a fost demis, în luna august a anului trecut. Instanța a hotărât că fostul inspector general trebuie repus în funcție de îndată, ceea ce înseamnă că, în ciuda susținerii politice de care se bucură, Claudia Mery Sîmtion trebuie să elibereze postul de la IȘJ Sibiu.

Claudia Mery Sîmtion / foto: Mihai Colibaba

Procesul lui Ștefan Firu cu Ministerul Educației Naționale a început pe 15 ianuarie, pe fond, la Curtea de Apel, iar la înfățișarea de marți, instanța a amânat pronunțarea pentru astăzi, când verdictul i-a fost favorabil profesorului Firu.

Dacă nu va accepta soluția dată de judecători, Ministerul Educației poate face recurs în termen de cinci zile, tot la Curtea de Apel Alba Iulia. „Admite cererea de suspendare. Admite cererea formulată de reclamantul ŞTEFAN FIRU în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE. Suspendă executarea Ordinului nr. 4704 din 18.08.2017 prin care s-a dispus revocarea reclamantului din funcţia de inspector şcolar general al al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu până la pronunţarea instanţei de fond asupra legalităţii acestui Ordin. Obligă pârâtul la repunerea în funcţie a reclamantului. Executorie. Cu recurs în 5 zile de la comunicare care se va depune la Curtea de Apel Alba Iulia”, este soluția publicată pe portalul Curții de Apel.

3 Comments

  1. selimbareanul says:

    Se mai face si dreptate in Romania!

  2. Selimbar says:

    Aceasta dreptate trebuia făcută de mult.Doamne Ajuta,sa avem parte de acest Domn mult timp.Felicitari Domnul General !

  3. O sustinatoare says:

    Trebuie sa va intoarceti, domnule Firu!Acolo unde va este locul si unde ati facut ca lucrurile sa mearga.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*