ALARMANT! Peste 100 de clădiri ale instituţiilor publice din Sibiu nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Peste o sută de clădiri care aparţin instituţiilor publice din judeţul Sibiu nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

Cele mai multe clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt sedii de şcoli. „103 clădiri ce aparţin instituţiilor publice din judeţul Sibiu nu au autorizaţie de securitate la incendiu la data de 1.10.2017. Dintre cele 103 clădiri, 56 sunt clădiri ce aparţin unităţilor de învăţământ, 18 sunt clădiri ce aparţin unităţilor de cult, iar alte 29 sunt clădiri ale unor instituţii din administraţia publică”, a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), la solicitarea Agerpres.

Din 1 octombrie, beneficiarii sau proprietarii construcţiilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu riscă să fie sancţionaţi contravenţional. „Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancţiunilor contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000 lei”, a declarat Nistor.

Până acum, ISU Sibiu a trimis notificări şi a acordat asistenţă tehnică de specialitate pentru constituirea dosarului care trebuie depus în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu. De asemenea, pe site-ul ISU Sibiu există un ghid pentru cei care nu au încă autorizaţie de securitate la incendiu.

„Obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu reprezintă doar o etapă birocratică, ci constituie garanţia faptului că investiţiile realizate la unităţile de învăţământ respectă prevederile normativelor în vigoare, Referitor la asigurarea gradului de siguranţă a elevilor, acesta nu este direct dependent de existenţa autorizaţiei de securitate la incendiu, ci de respectarea normelor şi regulilor de apărare împotriva incendiilor. Totodată, vă facem cunoscut faptul că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Cpt. Dumitru Croitoru» al judeţului Sibiu execută activităţi preventive în fiecare unitate de învăţământ, cel puţin o dată pe an. Aceste activităţi sunt constituite din controale de prevenire, prin care factorii de decizie sunt informaţi cu privire la neregulile identificate, cât şi din instruiri ale personalului didactic şi a elevilor, cu privire la modul de comportare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă”, a declarat Ramona Nistor, pentru Mesagerul de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*