Alergare în Cindrel

Cindrel InAlergare foto Cornel MOSNEAGCea de-a patra ediţie a competiţiei de maraton și semimaraton Cindrel ÎnAlergare se va desfăşura în data de 8 august, în Munţii Cindrel.

De la ora 9.00, se va da startul primului şi singurului concurs de alergare pe traseu montan din zonă. Înscrierile la proba de maraton, semimaraton sau cursa „Familia ÎnAlergare“ se pot face până cel târziu pe 26 iulie, online, pe site-ul http://www.inalergare.ro/inscrieri.

Trasee solicitante

Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în al doilea weekend din luna august, organizatorii aşteptând la start în jur de 300 de participanţi pentru cele trei curse pregătite: maraton (42 km), semimaraton (21 km) şi cursa familiei (aproximativ 5 km) – un eveniment organizat pentru mici și mari, interesaţi să descopere misterele celei mai vechi staţiuni montane din România. Probele de maraton şi semimaraton includ următoarele categoriile de vârste: 18-29 de ani, 30-39 de ani, peste 40 de ani, atât la masculin cât şi la feminin, plus categoria Open, reprezentând cele mai bune rezultate per total, neluând în calcul categoria de vârstă.

Acces liber

Competiţia organizată în munţii Cindrel, cu startul în stațiunea Păltiniș, a atras la ediția din 2014 peste 260 de participanţi. Printre concurenţii de la primele două ediții s-au numărat şi sportivi recunoscuţi în domeniul alergării montane din România: Lucian Clinciu, Adrian Bostan, Cornelia David, Silviu Bălan, Gianina Tanase, Radu Milea, Daniela Marin, Ioana Mica sau Mihai Orleanu. Publicul este invitat să susţină alergătorii, accesul fiind liber în zona Păltiniș.
Cindrel ÎnAlergare este o competiţie organizată de Asociaţia PeDale Sibiu. Proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.

Campanie socială
Pentru că o alergare montană nu e la fel fără să ai în stânga și-n dreapta copaci înalți și verzi cât vezi cu ochii și cât poți cuprinde cu plămânii, echipa Cindrel ÎnAlergare s-a aliat cu inițiativa „Cu verdele-n SUS!“. La ediția 2015, pentru fiecare înscriere înregistrată și achitată, organizatorii vor dona 5 lei pentru (re)împăduriri. „Dorim să susținem inițiativa de plantare de puieți, pentru că ne dorim să fim mai mult decât visători și împreună cu voi să contribuim la un viitor verde și cu aer mai curat“, au anunțat organizatorii.

Dana MUNTEAN
redactia@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*