Alianța bucătarilor la Sibiu

Cele 13 comunităţi Slow Food din România se vor reuni pentru prima dată, în perioada 22-24 martie, la Sibiu.

„Slow Food Sibiu împreună cu Asociaţia My Transylvania organizează prima întâlnire a comunităţilor Slow Food din România. Slow Food este o mişcare internaţională, activă în peste 160 de ţări, care militează pentru protejarea resurselor şi a patrimoniului local, având unul din principiile de bază folosirea mâncării locale, de sezon“, anunță organizatorii.

foto: Daria Bârsan

În timpul acestei reuniuni va fi lansat proiectul Chef Alliance în România pentru cei 26 de bucătari care sunt deja membri Slow Food.

„Lumea nu prea ştie ce înseamnă Slow Food, se gândeşte la Slow Cooking. La Slow Food, ideea de bază e să nu călătorească mâncarea. Există tipul acesta de economie şi în România“, a precizat pentru AGERPRES Cristian Valentin Cişmaru, de la Asociaţia My Transylvania şi promotor al mişcării Slow Food la Sibiu.

Gurmanzii care doresc să deguste preparate Slow Food sunt invitaţi vineri, 22 martie, la o conferinţă care va fi organizată la Casa Artelor, din Piaţa Mică, în centrul istoric al Sibiului. Tot aici, sâmbătă, 23 martie, va fi amenajată o piaţă cu produse emblematice ale comunităţilor Slow Food din țară. Duminică, localnicii şi turiştii amatori de Slow Food vor putea participa la ateliere culinare şi un tur de cultură gastronomică, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*