Alianță între USR și Cioloș? „Dacă ne aliem, câștigăm alegerile europarlamentare!”

USR şi PLUS vor anunţa în 2 februarie dacă vor candida pe o listă comună la europarlamentare, a declarat, ieri, la Sibiu, președintele USR, Dan Barna.

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, susţine că în situaţia în care partidul său se va alia cu PLUS, va câştiga alegerile europarlamentare, în caz contrar, consideră că USR se va clasa pe locul doi la acest scrutin, după PSD.

„USR este într-un proces de negociere cu partidul PLUS şi probabil până la finalul săptămânii viitoare, în următoarele zile, vom avea o decizie dacă vom merge pe listă comună la europarlamentare sau vom merge separat. Pot să vă asigur că în situaţia în care această negociere va avea un rezultat pozitiv şi vom avea o listă comună, această posibilă alianţă are toate şansele şi va câştiga fără îndoială alegerile europarlamentare. Sâmbăta viitoare, pe 2 februarie, va avea loc un comitet politic la USR şi de asemenea este un consiliu naţional la PLUS, în care se va lua o decizie într-un sens sau altul de către forurile statutare ale partidelor. Practic, sâmbăta sau duminica viitoare vom avea un răspuns referitor la strategia electorală pentru europarlamentare”, a spus Dan Barna, într-o conferinţă de presă susținută ieri la Sibiu, unde a avut loc pentru a treia oare team-building-ul anual al partidului.

Potrivit liderului USR, negocierea cu partidul lui Dacian Cioloș este strict pentru candidaturile la europarlamentare, însă se discută şi despre obiectivul comun, de a ajunge la guvernare în 2020.

USR nu exclude posibilitatea de a-l susţine pe preşedintele PLUS drept candidat la preşedinţia României, dacă va forma o alianţă cu această formaţiune politică, a mai precizat Dan Barna. Dacă nu va forma nicio alianţă politică pentru prezidenţiale, USR va avea candidat propriu. Întrebat dacă USR îl va susţine pe fostul premier Dacian Cioloş într-o candidatură pentru preşedinţia României, Dan Barna a spus: „Aceasta este o decizie care ar putea fi luată de un comitet politic la momentul respectiv, dacă vom ajunge în situaţia acelei decizii”.

Barna a precizat că este de acord cu Dacian Cioloş, care a declarat sâmbătă că PLUS trebuie să redea „consistenţă” mandatului preşedintelui, nu doar prin candidatul pe care o să îl propună, ci şi prin modul în care vede restructurarea statului.

„Instituţia preşedintelui, atribuţiile ei trebuie definite astfel încât să conteze şi să reflecte faptul că preşedintele este omul cu cea mai mare legitimitate democratică din statul român”, a spus Dan Barna, citat de Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*