Alți aproape 70 de elevi din județ au trecut în online

Din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 sau a modificării ratei de incidență pe localitate, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă 68 elevi din județul Sibiu învață în sistem online.

Ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitatea Apoldu de Sus trece din scenariul 2 în scenariul 3 – roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală),  14 elevi din clasele a VIII-a urmând să învețe în sistem online.

Ei se adaugă celor 56 de elevi din Școala Gimnazială Apoldu de Sus care învățau în sistem online.

Orele se desfășoară în sistem online și la:

– clasa a  XII–a R de la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu – elev confirmat pozitiv (24 elevi vor învăța în sistem online);

– clasa a XII-a D de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu – elev confirmat pozitiv (30 elevi vor învăța în sistem online).

Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 17 cadre didactice (14 au desfășurat ore față în față) și 30 preșcolari și elevi (24 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Drept urmare, azi în județul Sibiu un număr de 19.154 preșcolari și elevi (29,61% din cei existenți în unitățile de învățământ), desfășoară orele în sistem online.

Tot astăzi, în cele două centre de vaccinare (Mall Șelimbăr și Redal) au fost programate, pentru imunizare, 155 de persoane angajate în unitățile de învățământ din județul Sibiu (96 persoane sub 55 ani și 59 persoane peste 55 de ani).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*