Ambasada Luxemburgului îi invită pe sibieni la un concert de pian și o degustare de vinuri

Ambasada Marelui Ducat al Luxemburgului în România, în colaborare cu Ministerul Culturii din Luxemburg, Consulatul Onorific al Luxemburgului la Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu, cu sprijinul Primăriei Sibiu, organizează un concert de pian.

foto: https://www.pianistjm.com/blank-1

Concertul «Variațiunile Goldberg», susținut de pianistul luxemburghez Jean Muller, va avea loc vineri, 13 octombrie, de la ora 19, la Sala Thalia. În program: Variațiunile Goldberg BWV 988 de J. S. Bach, Sonata op. 78 în Fa Major de L. van Beethoven, Barcarolle op. 60 de F. Chopin, Après une lecture du Dante – Fantasia quasi sonata de F. Liszt.

Salutat ca un „mare talent“ de către publicația „Gramophone”, Jean Muller a arătat un talent muzical excepțional din fragedă copilărie. La vârsta de 7 ani, a pus în scenă primul său Studiu Chopin și de atunci a continuat să urce pe scenă și să concerteze. După ce și-a început educația la Conservatorul din Luxemburg în clasa lui Marie-José Hengesch, artistul a urmat școli de pian din Bruxelles, Munchen și Paris, printre profesorii săi numărându-se Teofils Bikis, Evgeny Moguilevsky, Gerhard Oppitz, Eugen Indjic și Michael Schäfer. Beneficiind de îndrumarea unor distinși artiști precum Anne Queffélec, Leon Fleisher, Janos Starker și Fou T’song, Jean Muller a devenit un maestru care combină “tensiunea tehnică neînfrânată” (Gramophone) cu capacitatea unei interpretări curajoase și riscante. Artistul a reușit să obțină astfel rar întâlnita triadă, visată de fiecare pianist: “Implică totul: degete, minte și sensibilitate” (Jean-Claude Pennetier). Pianistul a câștigat până în prezent mai mult de o duzină de premii I în competițiile internaționale de pian.

Concertul va fi urmat de o recepție la care publicul este invitat să guste vinul luxemburghez.

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile. Cei care doresc să rezerve un loc sunt rugați să scrie pe adresa athenes.amb@mae.etat.lu sau să facă rezervarea direct la casa de bilete a Sălii Thalia până în data de 11 octombrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*