Ambasadori ai culturii românești

Asociația „Prietenii Bibliotecii ASTRA“ a demarat proiectul „Cartea fără frontiere“, care își propune dezvoltarea și consolidarea legăturilor culturale între România și Republica Moldova, între mediul cultural sibian și comunitățile românești din afara granițelor, realizarea de schimburi profesionale în domeniul managementului cultural între bibliotecarii din Sibiu și raionul Cahul, promovarea cărții în limba română, a literaturii române clasice și contemporane în rândul cititorilor din Cahul.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos“ Galați, Biblioteca Publică Raională „Andrei Ciurunga“ din Cahul, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Fundația Gojdu.

Peste câteva zile, o delegație formată din reprezentanți ai tuturor instituțiilor partenere din România va oferi o donație de carte în limba română pentru biblioteca din Cahul.

„Am pregătit peste 500 de titluri, volume pentru copii, cultură, istorie și civilizație românească, beletristică, albume, atlase ș.a. De asemenea, la Cahul va fi vernisată o expoziție fotografică intitulată «Patrimoniul cultural sibian, valorile europene». Proiectul este finanțat pe agenda culturală a județului Sibiu“, au precizat inițiatorii proiectului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*