Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la sediul central al companiei NTT DATA Romania

Ambasadorul Japoniei în România, Hitoshi Noda, a vizitat sediul central din Cluj al companiei NTT DATA Romania. Acesta a fost întâmpinat de Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, Maria Metz, Deputy CEO, și Emi Sasaki, CTO.

În cadrul vizitei la sediul din Cluj-Napoca, s-au purtat discuții cu privire la istoria companiei încă de la fondarea acesteia în anul 2000, dar și despre provocările pe care le-a întâmpinat de-a lungul celor 19 ani de activitate în industria IT.

Ambasadorul Hitoshi Noda, alături de reprezentanții NTT DATA Romania, au dezbătut rolul pe care îl joacă cultura organizațională în identificarea oportunităților de dezvoltare a companiei. De asemenea, Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, a prezentat delegației principalele proiecte de responsabilitate socială, care demonstrează atenția ridicată a companiei față de comunitatea în care activează. Astfel, a fost evidențiată colaborarea cu Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul celor patru linii de studiu susținute: „Informatică cu Predare în Limba Germană” din cadrul Facultăţii de Matematică și Informatică, programul de master „Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, „Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică” și programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”.

Pe lângă domeniul educațional, s-a discutat și despre aportul adus domeniului sportiv, prin intermediul colaborărilor cu clubul de fotbal CFR 1907 Cluj, echipa de volei feminin “U” NTT DATA Cluj, Asociația Județeană de Tenis de Masă Cluj, echipa U18 de baschet feminim și Centrul de Arte Marțiale Tengu.

La finalul vizitei, delegația a participat la un tur al firmei, în cadrul căruia au fost prezentate cele mai importante proiecte de dezvoltare, spațiile de recreere, laboratoarele și amfiteatrul unde au loc cursurile liniilor de studiu pe care compania le susține.

Reprezentanții ambasadei Japoniei în România, împreună cu Board-ul Executiv al companiei și-au exprimat interesul de a continua și dezvolta colaborarea în cadrul Asociației de Afaceri Japonezo-Română.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*