Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a vizitat, miercuri, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu și a participat la o întâlnire cu studenții sibieni pe tema antreprenoriatului.

Diplomatul american s-a întâlnit cu conducerea universității, rectorul Ioan Bondrea și prorectorii Livia Ilie, Mioara Boncuț, Claudiu Kifor și Ioan Marian Țiplic. În cadrul întâlnirii,  au fost prezentate universitatea, strategiile și proiectele sale. De asemenea, Hans Klemm și-a expus motivația principală a vizitei și prioritățile sale și ale Guvernului american în domeniul educației, cu precădere în stimularea educației antreprenoriale, a parteneriatelor cu mediul de afaceri și extinderea parteneriatelor între universități din România și SUA în domeniul educației și cercetării.

Discuții cu studenții

În partea a doua a vizitei, ambasadorul a avut o întâlnire non-formală cu Grupul de Lucru pentru Educație Antreprenorială (GLEA) al ULBS și studenți implicați în programul de antreprenoriat dezvoltat de ULBS sub umbrela EDUHUB. Întâlnirea a avut loc în spațiul dedicat EDUHUB, spațiu ce va fi amenajat special (într-un parteneriat cu Google – Atelierul digital) pentru activități nonformale cu studenții. „ULBS a demarat în ultimii doi ani o serie de activități menite să creeze un ecosistem antreprenorial în universitate pentru studenți. În demersurile sale, ULBS a beneficiat de sprijinul unor parteneri strategici: Fundația Româno-Americană (RAF), Junior Achievement România, Romanian Business Leaders”, a precizat Livia Ilie, coordonatorul EDUHUB.

Burse în State

Fundația Româno-Americană susține educația antreprenorială în România prin programul de burse RAF Scholar Award, program prin intermediul căruia două cadre didactice, membre ale GLEA, au fost selectate și au participat la Universitatea din Rochester într-un program de un semestru. Urmează să beneficieze de această bursă încă un cadru didactic, membru GLEA, în toamna anului 2017. Tot prin sprijinul RAF se desfășoară programul Innovation Labs la care ULBS participă pentru al doilea an consecutiv. De asemenea, cu sprijinul RAF și JA, ULBS implementează instrumentul strategic HEInnovate pentru universități antreprenoriale.

Sprijin american

Klemm este nu doar un susținător al promovării educației antreprenoriale în România, ci este implicat direct în susținerea activităților și proiectelor RAF, Fullbright și JA în zona educației antreprenoriale și, în acest context, cunoaște activitățile EDUHUB și implicarea membrilor GLEA. În cadrul întâlnirii de la EDUHUB, cele două cadre didactice care au beneficiat de bursele RAF la Universitatea din Rochester, Eugen Popescu de la Facultatea de Științe Economice și Valentin Grecu de la Facultatea de Inginerie, au prezentat nu numai experiența lor la Rochester, ci și planul detaliat de acțiuni pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial la ULBS. Apoi studenții și profesorii prezenți au putut să discute direct cu ambasadorul despre proiectele viitoare.

IOAN BONDREA | rector

„ULBS este un exemplu de bune practici pentru alte universități din România în ceea ce înseamnă dezvoltarea unor parteneriate viabile cu mediul de afaceri și în ceea ce privește internaționalizarea universității prin consolidarea parteneriatelor cu universități din străinătate. ULBS are deja parteneriate solide cu universități americane, demne de menționat fiind parteneriatele cu Universitatea din Montana în domeniul inginerie și business, cu Universitatea Brown, Universitatea Yale și Universitatea Pace în domeniul artelor spectacolului.”

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*