180 de ouă confiscate şi trei amenzi în valoare de 6.000 de lei. Acestea sunt rezultatele ultimelor controale efectuate de inspectorii sanitar-veterinari sibieni la producătorii şi comercianţi care valorică ouă de consum. La unele firme au fost descoperite ouă depozitate necorespunzător, marcate nevizibil sau chiar expirate. Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu atenţionează că este interzisă comercializarea ouălor cu coaja murdară, crăpată, lovită, a ouălor de raţă sau a celor nemarcate cu data valabilităţii, a codului unităţii producătoare şi a ţării de provenienţă. De asemenea, aceste produse trebuie păstrate în frigidere sau în încăperi cu temperaturi cuprinse între 4 şi 14 grade Celsius. Controalele cu această tematică vor continua pe toată perioada premergătoare sărbătorilor de Paşti.

 

Magazine cu nereguli

Șapte operatori economici au fost amendaţi în cadrul unor noi controale desfăşurate de inspectorii sanitar-veterinari la alimentele de post. Aceştia au aplicat amenzi în valoare totală de 7.000 de lei la o unitate de panificaţie, trei hypermarketuri şi trei magazine alimentare din zona rurală, alţi 10 agenţi economici fiind avertizaţi. Inspectorii au verificat în special respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor în care sunt manipulate, prelucrate şi depozitate alimentele, precum şi evidenţa documentelor şi calitatea produselor destinate vânzării.

Norme ignorate

Deşi nu este primul control de acest gen, neregulile tind să se repete. Printre acestea se numără: nerespectarea normelor de igienă în spaţiile de depozitare a materiilor prime, lipsa documentelor de identificare la alimentele vrac, documente incomplete care să ateste provenienţa, cantitatea şi calitatea produselor şi folosirea de ambalaje deteriorate şi neigienizate. Reprezentanţii DSVSA Sibiu îi îndeamnă pe sibieni să verifice cu atenţie datele de pe etichetele produselor, să spele frunctele şi legumele care se consumă crude şi să semnaleze personalul de specialitate pentru orice situaţie neconformă întâlnită, la numărul de telefon 0269/223.314.

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*