Amenzi mari pentru aruncarea deșeurilor din construcții

Poliția Locală și Serviciul de Management și Monitorizare a serviciilor de Salubrizare desfășoară controale în oraș, pentru a depista șantierele pe care nu se respectă obligația încheierii unui contract cu o firmă specializată pentru gestionarea deșeurilor rezultate din construcții și demolare, așa cum este specificat în Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor.

Conform Regulamentului județean de salubrizare, persoanele fizice pot contracta aceste servicii numai de la operatorul județean de salubritate, SC Soma SRL, acest operator având exclusivitate. Persoanele juridice pot contracta aceste servicii de la orice operator autorizat.

Doar în ultima lună, au fost verificate de către inspectorii municipalității peste 100 de șantiere. În 20 la sută dintre cazuri, proprietarii verificați aveau contracte încheiate cu firme specializate, jumătate s-au conformat în urma controalelor și somațiilor, restul de 30 la sută fiind monitorizați încă pentru intrarea în legalitate, potrivit biroului de presă al Primăriei Sibiu.

În cazul în care nu se încheie astfel de contracte, legea menționată prevede amenzi mari:

· persoanelor fizice – între 1.000 și 2.000 de lei

· persoanelor juridice – între 20.000 și 40.000 de lei.

Sibienii care aruncă deșeurile pe terenurile publice riscă amenzile prevăzute de HCL 210/2001:

· persoanele fizice – între 800-1.000 lei

· persoanele juridice – între 1.000 și 2.500 lei

Poliția Locală a aplicat, în ultima perioadă, 25 de amenzi pentru astfel de contravenții, iar controalele vor continua în toate cartierele sibiene, avertizează sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*