Anchetă la Pediatrie

Un nou scandal a izbucnit la Spitalul Judeţean de Pediatrie din Sibiu, după ce mama unei fetiţe a acuzat o asistentă medicală că i-ar fi pălmuit copilul. Conducerea unităţii neagă incidentul.

La un an după ce 1.000 de sibience au semnat o petiţie online prin care se plângeau de condiţiile din Spitalul de Pediatrie şi solicitau să fie lăsate să se interneze alături de copii, o mămică din Cisnădie reclamă că o asistentă medicală i-ar fi dat o palmă fetiţei ei de opt ani. „Revoltată sunt pentru că mi-am adus copiii bolnavi, i-am găsit mult mai bolnavi, mi s-a spus că mi-i culcă pe jos, nu mi se pare corect.

Când am revenit, fetiţa m-a întâmpinat plângând: «Mami, mi s-a pus branulă în mânuţă şi o tanti mi-a dat palme, m-a lovit cu palma pe faţă!». I-a spus să întoarcă capul, fetiţa nu a mai apucat şi a tuşit spre doamna asistentă, care i-a dat o palmă“, povesteşte Lavinia Miruţ, citată de Agerpres. La începutul săptămânii, femeia a depus o plângere şi la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu, care au deschis o anchetă.

 

 

Nu se confirmă

 

Între timp, conducerea spitalului a prezentat propriile concluzii preliminare, din care rezultă că „personalul acuzat nu a bruscat şi nu a lovit copilul, iar medicul de gardă şi-a pus retoric problema, în momentul internării, în faţa mamei, că nu are unde culca copiii internaţi decât pe jos, deoarece copiii internaţi erau deja culcaţi câte doi în pat“, a afirmat Alexandru Mihuţ, managerul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu. Astfel, din declaraţiile scrise ale părţilor implicate, atât asistenta medicală acuzată, Marioara Capră, cât şi infirmiera de serviciu, Cristina Negoescu, neagă lovirea copilului. De asemenea, medicul de gardă, Stanca Răceală-Moţoc, pretinde că nu şi-a exprimat nici un moment intenţia de a culca copiii internaţi pe jos.

 

Doi martori

 

Declaraţiile acestora au fost susţinute şi de martori, o mamă internată pe aceeaşi secţie ca însoţitor de copil sub 3 ani, care susţine că nu a văzut copii culcaţi pe jos şi de Maria Gangal, o pacientă în vârstă de 18 ani, internată în acelaşi salon cu fetiţa reclamantei, care a asistat la presupusul incident şi a declarat că micuţa nu a fost lovită. În prezent, cercetarea administrativă continuă, iar concluziile finale vor fi discutate în consiliul etic al instituţiei, urmând a fi validate.

 

Protecţia Copilului s-a autosesizat

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu s-a autosesizat în acest caz şi a demarat o investigaţie pentru a verifica aspectele semnalate. „Considerăm că trebuie verificate cu celeritate cele semnalate, astfel încât astfel de fapte să nu se întâmple în nici o instituţie“, a subliniat directoarea Mihaela Tolciu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*