ANCHETĂ la Spitalul Județean Sibiu, după moartea infirmierei Nonu Salcie

Moartea suspectă unei infirmiere din cauza surmenajului, dezvăluită de Mesagerul de Sibiu, a pus pe jar conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Conducerea celui mai mare spital din județ recunoaște că femeia a murit la serviciu.

Sâmbătă dimineață, infirmiera Nonu Salcie, cunoscută printre colegi ca „Nela”, a decedat în timpul serviciului, în spălătoria Secţiei de Diabet a Spitalului Judeţean din Sibiu. Reprezentanții spitalului confirmă cazul, însă susțin că infirmiera suferea de o boală a inimii, care i-a grăbit sfârșitul. „O infirmieră de 58 de ani a decedat sâmbătă, la serviciu, în timpul turei, în zona spălătoriei. S-au făcut făcut manevre de resuscitare. Era cunoscută cu patologie cardiacă. Urmează să se facă autopsia”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al spitalului sibian, ieri, pentru AGERPRES.

Având în vedere că infirmiera a murit în timpul programului de lucru, decesul va face obiectul unei anchete a inspectorilor de muncă, precum şi, foarte probabil, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Angajații unității se plâng că, pe fondul lipsei de personal, programul de lucru a devenit infernal. Situația este în atenția conducerii spitalului. În acest moment, cea mai mare unitate sanitară cu paturi din județ are un deficit de 18 asistente.

upu-urgenta-sibiu

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, o asistentă medicală în vârstă de 30 de ani, de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, a decedat după ce a ieşit din tură. În cazul acesteia, se aşteaptă rezultatele autopsiei.

Joi, 20 octombrie, asistenții medicali vor intra în grevă japoneză, pentru a atrage atenția asupra problemelor din sistem.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*