Angajații din învățământ au protestat la Prefectură

Aproape 100 de profesori şi angajaţi din educaţie au protestat, astăzi, timp de câteva ore, în faţa Prefecturii Sibiu.

Ei sunt nemulţumiţi de faptul că au încasat salarii diminuate cu sume cuprinse între câteva zeci de lei şi 1.000 de lei, potrivit preşedintelui Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Judeţean (SIP) Sibiu, Teodor Fârţonea. Potrivit sursei citate, tăierile salariale s-au produs prin neacordarea unor sporuri sau prin încadrări diferite. „Cel mai mult au pierdut bucătăresele, 1.000 de lei, din 3.000”, a explicat Fârţonea, citat de Agerpres. Printre cei mai nemulţumiţi de ultimele măsuri luate de ministrul Educaţiei ar fi directorii de şcoli, secretarele, contabilii, bucătăresele, profesorii psihopedagogi, profesorii de sport, dar şi cei care au un doctorat.

Liderul SIP Sibiu a susţinut că cei care doresc să protesteze sunt ameninţaţi că îşi vor pierde locurile de muncă, dacă vor continua manifestaţiile.

Sindicaliştii protestatari au înaintat prefectului Adela Muntean un document în care sunt menționate nemulţumirile lor şi anunţă că vor continua să poarte banderole tricolore, în semn de protest faţă de Ministerul Educaţiei, care le-ar fi garantat pe 1 decembrie 2018 că le vor fi respectate toate drepturile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*