Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul” sărbătorește Ziua Națională a României ducând folclorul autentic la Lisabona

Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Ambasada Romȃniei ȋn Republica Portugheză organizează Ziua Națională a Romȃniei la Lisabona, celebrȃnd ziua de 1 decembrie printr-o serie de spectacole tradiționale romȃnești.

Programul este unul amplu, acesta adunȃnd cȃntece și jocuri tradiționale romȃnești, degustări gastronomice și recitaluri de muzică clasică ale unor distinși interpreți de muzică clasică. Totuși, protagoniștii vor fi membrii Ansamblului Folcloric Studențesc ”Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, care cu ocazia Zilei Naționale a Romȃniei vor prezenta numeroase momente artistice. Interesul cu care Ansamblul Folcloric Studențesc ”Ardealul” a fost ȋntâmpinat pretutindeni ȋși află explicația ȋn statornica pasiune și în talentul cu care acest colectiv artistic culege și valorifică străvechiul patrimoniu al folclorului românesc. De altfel, ponderea ȋn repertoriul său o dețin cântecele jocurile caracteristice județului Sibiu – locul de baștină al majorității membrilor săi – loc unde arta populară tradițională continuă să demonstreze o impresionantă vigoare.

În cadrul acestei deplasări, ansamblul va susţine spectacole pe scenele din sediul Ambasadei, dar și ȋn fața Muzeului Național de Arheologie (Mănăstirea Ieronimilor) și ȋn Largo de Sao Carlos din Lisabona.

,,Menirea Ansamblului Folcloric Studențesc Ardealul este de a scoate la lumină valorile autentice ale datinilor şi obiceiurilor, ale cântecului şi dansului popular romȃnesc, dar și de a le păstra şi a le duce mai departe. Ne bucurăm că avem șansa de a ne continua promovarea consecventă, atȃt ȋn țară, cȃt și ȋn strănătate, a jocurilor și cântecelor populare, păstrând astfel vii datinile și obiceiurile strămoșești”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*