Anticipatele și buna guvernare – obiectivele prioritare ale PNL, potrivit vicepremierului Raluca Turcan | VIDEO

PNL are două obiective prioritare: alegerile anticipate și buna guvernare, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, astăzi, într-o conferință de presă.

Turcan susține că, dacă PSD va boicota votul de învestire a noului Guvern Orban, va da dovadă „de o crasă iresponsabilitate și că este rupt de realitate”.

„România nu își mai permite să stea la cheremul unui Parlament controlat de PSD și care acționează împotriva intereselor cetățenilor. Guvernul lucrează, Parlamentul blochează. Aceasta este singura preocupare a PSD să blocheze și să anihileze realizările PNL, pentru că acestea sunt în contradicție cu ce vor baronii roșii. Românii sunt cei care pierd dacă menținem perioada de incertitudine politică și, de aceea, cât mai repede trebuie îndepliniți toți pașii procedurali pentru a ajunge la alegeri anticipate. Dacă PSD va boicota votul de învestire de luni, atunci va da dovadă, din nou, de o crasă iresponsabilitate și că este rupt de realitate.

Potrivit tuturor sondajelor de opinie, românii doresc alegeri parlamentare anticipate pentru că au înțeles că altfel sunt la cheremul majorității toxice parlamentare rezultată în 2016. Toată lumea își dorește anticipate: românii, mediul economic, partenerii instituționali, doar PSD nu. Inclusiv agenția de rating Moody’s spunea, în urmă cu câteva zile, că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de țară.

Dar nimic nu este întâmplător: deciziile foarte bune luate de guvernul PNL în doar trei luni de zile de guvernare au avut efecte pozitive asupra mediului economic și acestea s-au văzut inclusiv în buzunarele românilor. De exemplu, un plin de carburant este mai ieftin cu 20 lei față de anul trecut datorită faptului că PNL a eliminat supraacciza și carburanții s-au ieftinit cu peste 32 de bani pe litru. Prețurile facturilor pentru energia electrică și pentru gazele naturale nu au mai crescut ca în ultimii ani, pentru că am eliminat taxele inutile introduse prin ordonanța lăcomiei. Au început să scadă și dobânzile la credite pentru persoanele fizice care vor să își cumpere o casă sau mașină – tot pentru că au fost eliminate prevederile nocive din OUG 114. Câștigul mediu salarial net a crescut cu 5,1% în decembrie, adică cu 161 lei, ajungând la 3.340 lei. Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă: de când PNL a preluat guvernarea, ratele românilor au scăzut în fiecare lună. Scăderea ROBOR și a dobânzilor este rezultatul creșterii încrederii investitorilor în guvernarea PNL. Comparativ cu anul 2019 când a fost substanțial majorată, inflația va coborî la 2,8%. Deficitul bugetar a scăzut la 3,58%, în condițiile în care în 2019 acesta a fost la 4,6% din PIB”, a menționat politicianul liberal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*